>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
Utgivningsdatum:
ISBN-10:9789137150277
Format:.pdf.mobi.epub.fb2.doc.ibooks.txt
Filstorlek: 6471,36 KB

Utsedd till Årets bästa svenska debut 2017 av Svenska Deckarakademin

Bellman noir i makaber historisk mordhistoriaGustav III är död. Mer än ett år har gått sedan skotten föll på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har tömt statskassan. Riket styrs av egenintressen medan folket far illa. Ingen litar på någon. Överallt frodas missnöje och paranoia.Hösten 1793 hittas ett lik i Fatburen på Södermalm, den igenslammade sjö där allt kåkstadens avskräde hamnar. Den döde saknar armar och ben, men skadorna är inte nya.Cecil Winge har varit Stockholms poliskammare behjälplig med sitt skarpsinne förr. Nu vacklar hans hälsa, men han krävs på en gentjänst han inte kan neka. Tiden är knapp, och den vinter som ska bli den svåraste Stockholm skådat på ett decennium är i antågande.Ur fyra berättarperspektiv klär Niklas Natt och Dag av den sen-gustavianska tiden dess prakt och ståtlighet, och avtäcker en era av kött och blod, nöd och förtvivlan, men också förhoppningar och den vilja till förändring som sått fröna till vårt eget samhälle.1793 är Bellman noir, en beckmörk sentida ättling till Drottningens juvelsmycke och ett knytnävsslag mot den idylliserade bilden av svenskt 1700-tal.
”Jag rekommenderar den starkt. En märkvärdigt bra bok. Till att börja med väldigt bra tidsskildring och sedan väldigt välskriven.”Leif GW Persson”Det här är en spännande, otäck, smart och vacker historia. Att läsa den är en liten present.” Fredrik Backman”En av de starkaste debuterna på länge, Niklas Natt och Dag går dit ingen tidigare har gjort, och det är inte bara trovärdigt, det är också galet starkt, berörande och spännande.” Jens Lapidus ”En högst imponerande debut … Lysande miljöskildringar och otäck samhällsskildring, perfekt balans mellan tidstypiska uttryck och nutida berättarteknik.” Dagens Nyheter”… snart är jag förtrollad och läser allt ivrigare. 1793 är en bladvändare … Om du faller i tårar då och då är det inget att skämmas över: den här romanen ska göra ont. Och kanske finns det i Niklas Natt och Dags briljanta debut rentav en sens moral: det som föddes ur denna ståndssamhällets apokalyps var något bättre: demokrati, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter. Det var helt enkelt inte bättre förr.” Aftonbladet”Han manar skickligt fram de suggestiva stämningarna i huvudstadens gränder … Jag läser gärna Niklas Natt och Dags historia om 1794 också.” Sundvalls Tidning”Årets svenska debutant? Styrkan i berättandet är kopplingen mellan gamla uttryck och ord och ett modernt sätt att förpacka det hela på. Jag är djupt imponerad.” Mariestads Tidning”Som miljöskildring är 1793 enastående suggestiv och livfull. Personskildringen är enklare men tillräckligt uttrycksfull får att helheten skall bli slagkraftig. Författarens skräckfyllda skildring av våldet väjer inte för ett grymt detaljarbete utan att hamna i det spekulativa. 1793 är en rakt igenom välformulerad, slagkraftig text, som helt fångar läsaren genom den omfångsrika romanen. Det är en underhållande skräckhistoria som vilar tryggt på en svunnen verklighet.”
BTJ”Höglitterär historisk spänning. ‘Samhällets olycksbarn’ möter ‘När lammen tystnar’ ungefär. … det bästa jag läst i genren sedan Tom Rob Smiths fantastiska Stalinrysare ‘Barn 44″‘.” Johan Zillén, BokboxenNedladdningar:339
Besök:753

Läs boken 1793 i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
1793 pdf download
1793 e-bok apple
1793 bok pdf svenska
1793 epub books download
1793 las online bok
svenska 1793 pdf
1793 book online
1793 book på svenska
1793 audiobook svenska gratis
1793 pa svenska pdf free download
1793 på svenska pdf
1793 on kindle
1793 epub on ipad
1793 svenska audiobook free
1793 ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *