>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2016-12-01
ISBN-10:9789197436670
Språk:Svenska
Format:.pdf.mobi.epub.fb2.doc.ibooks.txt
Filstorlek: 2344,83 KB

Alla tiders Uppsala berättar om vad som gjort Uppsala till Uppsala. Hur medeltidens handelsplats vid Fyrisån blev en stad med Nordens största katedral, äldsta universitet och ett slott som ekar av historia. Hur kyrka och statsmakt födde det lärosäte som från stormaktstiden och framåt fostrade rikets ämbetsmän. Hur 1700-talets guldålder för vetenskap, 1800-talets studentromantik och borgerliga företagande ledde fram till 1900-talets och dagens moderna universitets-, entreprenörs- och tjänstemannastad.
Staden är en ständigt pågående process, resultat av tankar, avsikter och beslut från århundraden. Den finns med sina årsringar både i tiden och rummet. Den skapas ständigt på nytt av varje ny generation.
Här beskrivs i ord och bild de händelser och miljöer som präglat staden och gjort Uppsala unikt. Här möter vi en rad av stora och mindre gestalter som satt avtryck och ger skildringen ökad konkretion och färg.
Från Olof Rudbeck och drottning Kristina, Swedenborg och Linné, Strindberg och Fröding till Nathan Söderblom och Dag Hammarskjöld, Bror Hjorth och Gösta Knutsson, Gunnar Leche, The Svedberg och Ingemar Hedenius.
Dagens Uppsala begrundar stundom sin identitet. Här finns ett arv värt att värna och vårda, en potential i nuet och för framtiden, tradition och innovation.
Alla tiders Uppsala anspelar dels på detta rika historiska arv, dels på det som brukar sammanfattas i uttrycket ”Uppsala är bäst”.
Lars Lambert och Helena Harnesk har i en rad tidigare böcker skrivit om Uppsalas arkitekter, konstnärer och fotografer, historia och stadsbild. I Alla tiders Uppsala sammanfattar de kvintessensen av Uppsala i en bred och färgstark exposé över tusen år.


Nedladdningar:243
Besök:723

Läs boken Alla tiders Uppsala i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Alla tiders Uppsala pdf download
Alla tiders Uppsala e-bok apple
Alla tiders Uppsala bok pdf svenska
Alla tiders Uppsala epub books download
Alla tiders Uppsala las online bok
svenska Alla tiders Uppsala pdf
Alla tiders Uppsala book online
Alla tiders Uppsala book på svenska
Alla tiders Uppsala audiobook svenska gratis
Alla tiders Uppsala pa svenska pdf free download
Alla tiders Uppsala på svenska pdf
Alla tiders Uppsala on kindle
Alla tiders Uppsala epub on ipad
Alla tiders Uppsala svenska audiobook free
Alla tiders Uppsala ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *