>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789173874472
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2015-08-26
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 1942,79 KB

Han drog in dofterna av grönska och hav, av tjära och matos och rutten fisk och illa skötta latriner. Han kände sig liten.

Medan han tog in alltsammans växte förnimmelsen av att han var i en främmande värld. Ingen som han kände eller hade mött eller ens hört talas om hade varit så långt norrut i världen som han.

Svearnas kung Björn har bett kejsar Ludvig om en präst till handelsstaden Birka. Prästen ska leda gudstjänster för kristna köpmän som gästar staden. Kanske ser kejsaren också sin chans att få bukt med vikingarnas många vildsinta attacker på Frankerriket om de omvänds till kristendomen?

Uppdraget ges till unge munken Ansgar. Han har rest norrut tidigare, men aldrig så här långt. Nu ska han bege sig till det gåtfulla landet i norr för att berätta om det kristna budskapet. Deras skriftspråk vittnar om viss bildning och kultur, men av enklare slag än det han själv vuxit upp med. Där finns också, säger sig vissa veta, människor med hundhuvuden och egendomliga enfotingar med ett enda ben och ett stort öga mitt i pannan

Romanen Ansgar bygger på levandsbeskrivningen Vita Anskarii av Rimbert och de få historiska fakta och fynd som finns kring Ansgar och den kristna kyrkans arbete i Europa och Norden på 800-talet.Nedladdningar:316
Besök:765

Läs boken Ansgar i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Ansgar pdf download
Ansgar e-bok apple
Ansgar bok pdf svenska
Ansgar epub books download
Ansgar las online bok
svenska Ansgar pdf
Ansgar book online
Ansgar book på svenska
Ansgar audiobook svenska gratis
Ansgar pa svenska pdf free download
Ansgar på svenska pdf
Ansgar on kindle
Ansgar epub on ipad
Ansgar svenska audiobook free
Ansgar ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *