>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789177424666
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 8649,68 KB

”En Dostojevskij i högform. En annorlunda klassiker!” (Yukiko Duke, Gomorron Sverige, SVT)

Fjodor Dostojevskijs oerhört intensiva berättelse Anteckningar från underjorden i nyöversättning och med efterord av Bengt Samuelson.

Detta är ett av Dostojevskijs mest omtalade verk. Huvudpersonen är en fyrtioårig man som inte kan förlika sig med att världen omkring honom är förljugen och idiotisk. Det mesta retar gallfeber på honom. Han är en outsider, en obekväm enstöring på sin arbetsplats, han är den som inte står ut med att se alla dessa översittare spatsera på gatan. Särskilt en officer som skramlar med sin sabel väcker hans oförblommerade ilska. Till slut får han nog.

I porträttet av denne tvärvigg, denne besvärlige särling, denne man med orimligt höga anspråk på allt och alla har Dostojevskij gestaltat både konstens och samhällets eviga och mest olösliga problem – detta att de vackra idealen i själva verket är ouppnåeliga, att allt istället handlar om att hitta en acceptabel roll i det bristfyllda, hitta ett godtagbart sätt att ta sig helskinnad igenom vardagen.

Dostojevskij varken skönmålar livet eller fördystrar det. Dostojevskijs blick är klar.I hans molande mörker finns alltid en strimma av ljus, en strimma som är skir och tunn men så klar att den rentav bländar…

I prostituerade Lisa ser huvudpersonen en frände:

”Människor dricker ju av förtvivlan: och jag har kommit hit av samma orsak – av förtvivlan. Tala då om för mig vad poängen är med detta? Du och jag var tillsammans alldeles nyss, och under hela tiden sa vi inte ett ord till varandra, och inte förrän efteråt började du studera mig ingående som om du varit mindre vetande, och jag gjorde detsamma med dig. Är detta verkligen kärlek? Är det på det viset två människor ska komma samman? Det är vidrigt, varken mer eller mindre!

– Ja! instämde hon hastigt i vass ton.

Jag blev förvånad över detta hastiga Ja. Kunde det betyda att samma tanke hade kretsat i hennes huvud alldeles nyss när hon betraktade mig? Kunde hon rentav äga en egen tankeförmåga? ‘Herregud, det var inte illa, då finns här kanske någonting som förenar oss’, tänkte jag.”Nedladdningar:384
Besök:797

Läs boken Anteckningar från underjorden i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Anteckningar från underjorden pdf download
Anteckningar från underjorden e-bok apple
Anteckningar från underjorden bok pdf svenska
Anteckningar från underjorden epub books download
Anteckningar från underjorden las online bok
svenska Anteckningar från underjorden pdf
Anteckningar från underjorden book online
Anteckningar från underjorden book på svenska
Anteckningar från underjorden audiobook svenska gratis
Anteckningar från underjorden pa svenska pdf free download
Anteckningar från underjorden på svenska pdf
Anteckningar från underjorden on kindle
Anteckningar från underjorden epub on ipad
Anteckningar från underjorden svenska audiobook free
Anteckningar från underjorden ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *