>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789113084589
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2018-02-01
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 4621,62 KB

Ingmar Bergman skrev ett hundratal artiklar från 1930-talet fram till 1990-talet, vilka publicerades i en mängd olika sammanhang, såsom filmbranschpress, programblad, dagspress, månadsblad, prisutdelningar och veckotidningar. Det kunde handla om vitt skilda ämnen, från recensioner och djuplodande essäer om filmens, litteraturens och konstens roll, till fyndiga kåserier och hätska debattinlägg.

Vissa av texterna är flitigt citerade, inte minst de som behandlar Bergmans förhållande till filmmediet och det egna konstnärskapet, andra är i det närmaste helt okända. Gemensamt för dem är emellertid det höga litterära värdet det är påfallande hur väl det korta formatet och den fria formen passar författarens lynne och stil. Inte heller drar han sig för att ge sig in i infekterade debatter. Här ingår också flera nedslag i andra författarskap, inte minst August Strindbergs och Henrik Ibsens.

Artiklar, essäer, föredrag – som innefattar de flesta av Bergmans icke-skönlitterära texter, flera av dem aldrig tidigare publicerade i ett svenskt sammanhang – är redigerad av Christo Burman och presenteras med utförliga kommentarer samt ett nyskrivet förord av den franska författaren Nina Bouraoui.

2018 skulle Ingmar Bergman ha fyllt 100 år. Under året presenterar Norstedts i samarbete med Stiftelsen Ingmar Bergman sex praktfulla volymer av en stor del opublicerat material och en monografi om just författaren Ingmar Bergman. Dessutom publicerar vi hans samtliga filmmanus, bland annat ges texter som Det sjunde inseglet och Smultronstället ut för första gången på svenska.Nedladdningar:258
Besök:621

Läs boken Artiklar, essäer, föredrag i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Artiklar, essäer, föredrag pdf download
Artiklar, essäer, föredrag e-bok apple
Artiklar, essäer, föredrag bok pdf svenska
Artiklar, essäer, föredrag epub books download
Artiklar, essäer, föredrag las online bok
svenska Artiklar, essäer, föredrag pdf
Artiklar, essäer, föredrag book online
Artiklar, essäer, föredrag book på svenska
Artiklar, essäer, föredrag audiobook svenska gratis
Artiklar, essäer, föredrag pa svenska pdf free download
Artiklar, essäer, föredrag på svenska pdf
Artiklar, essäer, föredrag on kindle
Artiklar, essäer, föredrag epub on ipad
Artiklar, essäer, föredrag svenska audiobook free
Artiklar, essäer, föredrag ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *