>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789197831505
Utgivningsdatum:2009-09-16
Språk:Svenska
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 8264,76 KB

ATT SKRIVA FILMMANUS vänder sig till alla som vill lära sig hur man steg för steg skriver ett manuskript så att det både uttrycker författarens personliga vision och kan möta branschens krav och därmed ha förutsättningar att ta sig fram till produktion.

Särskilt betonade moment, jämfört även med motsvarande engelsk litteratur, är hur man utvecklar levande och trovärdiga rollfigurer, hur man skriver dialog och även hur man gestaltar berättelsens idémässiga innehåll. Resonemangen är illustrerade med talrika exempel från kända filmer.

Boken är tänkt att fungera som kurslitteratur i film- och mediakurser på olika nivåer och ska även kunna ge en bakgrund till lärare som arbetar med film eller filmanalys i undervisningen. ATT SKRIVA FILMMANUS ska på så sätt inte bara ge lust och inspiration till den som själv skriver, utan också erbjuda en inblick bakom kulisserna till filmentusiaster och yrkesmänniskor av olika slag som vill ha fördjupade insikter i filmberättande.

I boken kombinerar författaren sina erfarenheter av både undervisning och filmskrivande. Fredrik Lindqvist har under många år arbetat med vuxenutbildning i olika former, bland annat som mediakursföreståndare på folkhögskola. När det gäller film har han varit inblandad som medförfattare och/eller dramaturg i manus till bl.a. VINGAR AV GLAS, CAPRICCIOSA och POPULÄRMUSIK FRÅN VITTULA, samt skrivit manuset till långfilmen KÄRRINGEN DÄRNERE. I hans filmutbildning ingår kurser i dramatiskt skrivande på bl.a. Dramatiska Institutet, Skrivarakademin och Biskops Arnö.

Fredrik Lindqvist medverkar som fast resurs på Manuspiloterna, en ettårig heltidsutbildning i att skriva för film, samt som manuslärare på Kulturamas Filmlinje i Stockholm.Nedladdningar:583
Besök:967

Läs boken Att skriva filmmanus i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Att skriva filmmanus pdf download
Att skriva filmmanus e-bok apple
Att skriva filmmanus bok pdf svenska
Att skriva filmmanus epub books download
Att skriva filmmanus las online bok
svenska Att skriva filmmanus pdf
Att skriva filmmanus book online
Att skriva filmmanus book på svenska
Att skriva filmmanus audiobook svenska gratis
Att skriva filmmanus pa svenska pdf free download
Att skriva filmmanus på svenska pdf
Att skriva filmmanus on kindle
Att skriva filmmanus epub on ipad
Att skriva filmmanus svenska audiobook free
Att skriva filmmanus ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *