>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2014-02-07
Språk:Svenska
ISBN-10:9789144101491
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 7379,21 KB

Bedömning är ett av de effektivaste pedagogiska redskapen för att utveckla elevers lärande – förutsatt att bedömningen genomförs på ett bra sätt.

Lärarens roll är helt avgörande för om bedömningar ska främja eller hämma lärandet. Genom historien har dock lärarens inflytande över skolans bedömningsformer successivt blivit mindre, och administrativa krav på bedömningarna har kommit att dominera. Utifrån den senaste internationella forskningen om bedömningar men också utifrån erfarenheterna från det för svenska förhållanden unika Boråsprojektet, syftar boken till att återge lärarna initiativet i bedömningsfrågan. Författaren erbjuder flera konkreta verktyg för att utveckla bedömningspraktiken i klassrummet. Bedömning för lärande ger också en introduktion till 2011 års kursplaner och betygssystem.
Eftersom författaren sätter bedömningsfrågan i historiskt ljus och diskuterar politiska konsekvenser av synen på bedömning är boken intressant inte bara för lärarstudenter och verksamma inom skolväsendet, utan för alla som frågar sig vart skolan är på väg och vilken roll bedömningar kan ha för att utveckla lärandet i det nya kunskapssamhället.
Christian Lundahl (f. 1972) är fil dr i pedagogik och docent vid institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, Uppsala universitet. Christian bedriver forskning om prov, betyg och intelligensmätningar i ett historiskt och internationellt perspektiv. Han undervisar också vid lärarutbildningen och rektorsutbildningen kring statlig styrning, utvärdering och bedömning och anlitas ofta som föreläsare i utbildnings- och kompetensutvecklingssammanhang.

Bedömning för lärande ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Andra upplaganNedladdningar:578
Besök:672

Läs boken Bedömning för lärande i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Bedömning för lärande pdf download
Bedömning för lärande e-bok apple
Bedömning för lärande bok pdf svenska
Bedömning för lärande epub books download
Bedömning för lärande las online bok
svenska Bedömning för lärande pdf
Bedömning för lärande book online
Bedömning för lärande book på svenska
Bedömning för lärande audiobook svenska gratis
Bedömning för lärande pa svenska pdf free download
Bedömning för lärande på svenska pdf
Bedömning för lärande on kindle
Bedömning för lärande epub on ipad
Bedömning för lärande svenska audiobook free
Bedömning för lärande ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *