>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:
Språk:Svenska
ISBN-10:9789163895531
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 4115,31 KB

Stoppa tåget! Älg på spåret!

Som i alla böcker om Bojan blir det både fakta och saga. Fakta om tåget och en berättelse om hur en älg räddas. Allt på en lagaom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Boken är djuplodande och verklighetsbaserad utan att vara för lång för att högläsas om och om igen!

Det är läggdags och Bojan ska klä på sig pyjamasen, men fastnar i tröjan. Det blir alldeles mörkt, precis som när de åkte till mormor i den där tunneln. Han frågar mamma om hon kört ett tåg, och det har hon. För mamma Bibbi har kört nästan alla sorters fordon, hon älskar allt med en motor i. Hon har till och med jobbat som lokförare och kört tåg. Hon berättar för Bojan om hur det är att köra tåget, hur man gasar, bromsar och vilka trafikregler som gäller.

Efter ett tag hoppar Bojans katt Tussan upp på Bojans mage. Bojan frågar om mamma räddat något djur någon gång när hon körde tåget. Och det har hon. Det var en älg som fastnat på spåret. En lokförare som körde åt andra hållet larmade Bojans mamma att det var en älg på det spår hon körde. Det tar jättelång tid för tåget att bromsa, men de klarar det precis.

Johan Anderblad har producerat många program om fordon för SVT, vilket gjort honom till något av en expert på att förklara teknik för barn. Han känner sin målgrupp och kan med van hand skriva så att det blir både spännande och intressant för åldern då barnen är som mest fascinerade av stora fordon. Illustrationerna är gjorda av Filippa Widlund som med mjuka runda former gör de stora fordonen mer stiltypiska, samtidigt som de ändå är helt korrekta och lätta att känna igen.

Tidigare böcker i serien är Bojan och brandbilen, Bojan och polisbilen, aktivitetsboken Måla och pyssla med Bojan samt Pixiböckerna Bojan släcker en eld och Bojan jagar en fartdåre.Nedladdningar:211
Besök:849

Läs boken Bojan och tåget i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Bojan och tåget pdf download
Bojan och tåget e-bok apple
Bojan och tåget bok pdf svenska
Bojan och tåget epub books download
Bojan och tåget las online bok
svenska Bojan och tåget pdf
Bojan och tåget book online
Bojan och tåget book på svenska
Bojan och tåget audiobook svenska gratis
Bojan och tåget pa svenska pdf free download
Bojan och tåget på svenska pdf
Bojan och tåget on kindle
Bojan och tåget epub on ipad
Bojan och tåget svenska audiobook free
Bojan och tåget ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *