>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:
Språk:Svenska
ISBN-10:9789100142322
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 1983,64 KB

I den första biografin som utgår från människan Emanuel Swedenborg tecknar Ernst Brunner med historisk noggrannhet och hängiven inlevelse en levande och delvis ny bild av den kontroversielle vetenskapsmannen, bibeltolkaren, teosofen och hans tid.

Under de många dagar som passerade mellan slaganfallet och döden besöktes Swedenborg i sin våning i London bara av tjänsteflickan Reynolds och barberaren Shearsmith. Slaganfallet hade varit något att glädjas åt. Kroppen dög nu bara till att nergrävas. Ofta hade han den sista tiden iakttagits stående i dörröppningen mellan de två lägenhetsrummen. Han hade hörts argumentera upprört med de dödas andar. Klaffbordet var uppfyllt av papper i travar. Den hebreiska bibeln låg uppslagen invid den latinska. Medan Swedenborg ännu legat försjunken i tung dvala, hade prästen Hartley gått igenom de papper som fanns på arbetsbordet. Han hade stoppat på sig ett 72-sidigt manuskript och avlägsnat sig.
Två dagar senare hämtades pastor Ferelius från Svenska kyrkan. Pastorn stegade fram till sjuksängen och frågade: ”Vet ni om att ni skall dö?” Swedenborg svarade: ”Ja!” Ferelius ville få en syndabekännelse: ”Är det för att göra sig ett namn, eller av något annat skäl som ni har skrivit era arbeten?”
När Emmanuel Swedenborg den 29 mars 1772 konstaterats död lades allt efterlämnat i en kista och överfördes till kapten Fox på skeppet Nancy med kurs mot Sverige.
Den 18 juli styrde skeppet ut över Nordsjön som öppnade sig nattfärgad med allt fler stjärnbilder synliga på det lugna vattnet.

”Biografin är ett storverk.”
– AftonbladetNedladdningar:369
Besök:953

Läs boken Darra : om Swedenborg i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Darra : om Swedenborg pdf download
Darra : om Swedenborg e-bok apple
Darra : om Swedenborg bok pdf svenska
Darra : om Swedenborg epub books download
Darra : om Swedenborg las online bok
svenska Darra : om Swedenborg pdf
Darra : om Swedenborg book online
Darra : om Swedenborg book på svenska
Darra : om Swedenborg audiobook svenska gratis
Darra : om Swedenborg pa svenska pdf free download
Darra : om Swedenborg på svenska pdf
Darra : om Swedenborg on kindle
Darra : om Swedenborg epub on ipad
Darra : om Swedenborg svenska audiobook free
Darra : om Swedenborg ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *