>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2005-09-01
ISBN-10:9789144044491
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 9195,53 KB

Databasteknik handlar om att lagra och hantera information, gärna i stora mängder. Databaser används i alla möjliga tillämpningar, från administrativa system som kundregister till tekniska system som telefonväxlar och styrsystem. Många webbplatser bygger på databasteknik. Databaser har därför blivit ett av de områden inom datatekniken som man har störst nytta av att kunna, vare sig man är användare, datatekniker eller programmerare.

Denna bok börjar med grunderna om databaser: vad som menas med ord som ”databas”, ”databashanterare” och ”databasschema”, och vad man kan använda databaser till. Därefter går den igenom hur man analyserar och beskriver en del av världen så att information om den kan lagras i databasen.

Det finns olika typer av databaser. Populärast och vanligast idag är relationsdatabaser, som betyder att man lagrar data i tabeller. Tyngdpunkten i boken ligger därför på relationsdatabaser, bland annat med språket SQL. Andra ämnen som tas upp är transaktionshantering, prestanda, säkerhet och databasbaserade webbplatser. Vidare studeras databashanterarens interna uppbyggnad: hur den gör för att lagra data och hur den gör för att faktiskt utföra de sökningar som begärs.

Boken är lämplig för databaskurser på olika nivåer vid universitet och högskolor, men även för yrkesverksamma eller intresserade som vill lära sig mer om databaser. Den vänder sig till alla som har grundläggande kunskaper om datorer, och det mesta i boken kräver inte mer än så. För avsnitten som handlar om databashanterarens interna konstruktion är det bra om man har erfarenhet av programmering och datastrukturer.

Bokens webbplats: www.databasteknik.seNedladdningar:476
Besök:631

Läs boken Databasteknik i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Databasteknik pdf download
Databasteknik e-bok apple
Databasteknik bok pdf svenska
Databasteknik epub books download
Databasteknik las online bok
svenska Databasteknik pdf
Databasteknik book online
Databasteknik book på svenska
Databasteknik audiobook svenska gratis
Databasteknik pa svenska pdf free download
Databasteknik på svenska pdf
Databasteknik on kindle
Databasteknik epub on ipad
Databasteknik svenska audiobook free
Databasteknik ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *