>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789185801381
Utgivningsdatum:2012-01-24
Språk:Svenska
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 8495,18 KB

Den allvarsamma leken har beskrivits som den svenska litteraturens ”enda betydande kärleksroman”, och berättelsen om Arvid Stjärnblom och Lydia Stille är fortfarande en av de mest uppskattade böckerna i vårt land.
De förälskar sig som unga, men Arvid vågar inte binda sig och parets vägar skils. Sedan gifter de sig på var sitt håll, och tiden går. När Arvid och Lydia återses efter tio år flammar den gamla passionen upp, och de inleder ett förhållande.
Av denna ganska alldagliga historia har Hjalmar Söderberg med sin utsökta stil och sin känsliga psykologi skapat en oförglömlig berättelse om kärleken som lust och plåga, med gemenskap och besvikelser, bundenhet och svek. Den allvarsamma leken mottogs av sin samtid, i likhet med de flesta av Söderbergs böcker, med blandade reaktioner- dess erotiska öppenhet, föga påfallande i våra dagar, störde vissa bedömare, men redan från början mötte romanen också av hänförda läsare, och under det sekel som har gått sedan boken först kom ut har dess ställning förstärkts ytterligare.
Kärlekshistorien fortsätter att engagera nya generationer, och romanen har en central ställning i Söderbergs författarskap. Här finns både den lockande sensualismen, den psykologiska lyhördheten och den intellektuella insikten.

Med de två volymerna Förvillelser och Den allvarsamma leken inleder Lind & Co 2012 en ambitiös utgivning av Hjalmar Söderbergs samlade verk. För första gången kommer nu hela hans författarskap att presenteras, vederhäftigt kommenterat och med generösa noter. Det är ett drömprojekt både för förlaget och för de många läsare som här inte bara kan återfinna alla de välbekanta mästerverken utan också får möjlighet att upptäcka texter som aldrig inkluderats i tidigare samlingsutgåvor. För serien ansvarar Söderbergs levnadstecknare Bure Holmbäck och förlagsredaktör Björn Sahlin.Nedladdningar:268
Besök:982

Läs boken Den allvarsamma leken i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Den allvarsamma leken pdf download
Den allvarsamma leken e-bok apple
Den allvarsamma leken bok pdf svenska
Den allvarsamma leken epub books download
Den allvarsamma leken las online bok
svenska Den allvarsamma leken pdf
Den allvarsamma leken book online
Den allvarsamma leken book på svenska
Den allvarsamma leken audiobook svenska gratis
Den allvarsamma leken pa svenska pdf free download
Den allvarsamma leken på svenska pdf
Den allvarsamma leken on kindle
Den allvarsamma leken epub on ipad
Den allvarsamma leken svenska audiobook free
Den allvarsamma leken ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *