>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2017-09-04
ISBN-10:9789144119045
Språk:Svenska
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 6366,71 KB

Hur mår egentligen det svenska välfärdssamhället? Befinner det sig i en nedåtgående spiral med en havererad bostadspolitik, allvarliga sociala problem i miljonprogrammets förorter, vanvård av de äldre och växande inkomstklyftor i befolkningen? Är folkhemmets tid förbi och har vi sagt farväl till den ambitiösa socialpolitiken? Eller är det så att den svenska välfärdsstaten har klarat sig jämförelsevis bra genom ekonomiska kriser och omställningen till ett globaliserat tjänstesamhälle? Kanske svaren på frågorna om välfärdssamhällets hälsoproblem beror på vem man lyssnar på eller vad man jämför med?

I slutet av 1960-talet, under rekordåren i svensk ekonomi, kom den banbrytande boken Den ofärdiga välfärden ut. Den kom att säljas i rekordupplagor och gjorde starkt avtryck i debatten om välfärdssamhället. Boken kom att bli en temperaturmätare på dåtidens välfärd och dess brister.

Nu har ett antal välfärdsforskare från flera olika discipliner gått samman för att analysera vad som hänt med utvecklingen på ett antal välfärdsområden under det gångna halvseklet.  Vilka luckor finns det i välfärden i dag? Vilka grupper känner främlingskap i det moderna samhället? Vilka ny-(gamla) utmaningar ställs välfärden inför? Vilka bilder ges av svensk välfärd i en tid då fakta tycks få allt mindre utrymme?

Den kantstötta välfärden är illustrerad med dokumentärfoton och har liksom sin förlaga ett angeläget budskap till oss alla i välfärdens Sverige.

Boken vänder sig till en bred allmänhet, men också mer specifikt till dem som arbetar inom samhällets välfärdssystem, forskare, politiker och studenter vid universitet och högskolor som ska arbeta inom någon av välfärdens professioner.Nedladdningar:544
Besök:794

Läs boken Den kantstötta välfärden i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Den kantstötta välfärden pdf download
Den kantstötta välfärden e-bok apple
Den kantstötta välfärden bok pdf svenska
Den kantstötta välfärden epub books download
Den kantstötta välfärden las online bok
svenska Den kantstötta välfärden pdf
Den kantstötta välfärden book online
Den kantstötta välfärden book på svenska
Den kantstötta välfärden audiobook svenska gratis
Den kantstötta välfärden pa svenska pdf free download
Den kantstötta välfärden på svenska pdf
Den kantstötta välfärden on kindle
Den kantstötta välfärden epub on ipad
Den kantstötta välfärden svenska audiobook free
Den kantstötta välfärden ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *