>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2001-09-01
Språk:Svenska
ISBN-10:9789144019185
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 3886,85 KB

Denna bok behandlar digitalteknik från grunden, från binära talsystem, boolesk algebra fram till beskrivning av digitala kretsar i det standardiserade hårdvarubeskrivande språket VHDL. Konstruktion, syntes, av digitala kretsar sker idag med hjälp av mycket avancerade datorbaserade syntesverktyg. Under konstruktionsprocessen från beskrivning av kretsen i språket VHDL till färdig krets arbetar konstruktören interaktivt med syntesverktyget och måste ta ställning till många frågor och fatta många beslut, vilket kräver ingående kunskaper om fundamentala digitala kretsars beteende och struktur. Syntesverktygen ger konstruktörerna möjlighet att konstruera komplexa kretsar, men ställer samtidigt stora krav på konstruktörernas grundkunskaper i digitalteknik.
Boken inleds med en analys av begreppen analog och digital och en elementär framställning av talsystem. Därefter följer en ingående behandling av kombinationskretsar och sekvenskretsar, de två klasser av kretsar som digitaltekniken baseras på. Många av kretsarna beskrivs i språket VHDL och blir på så sätt en introduktion till detta språk. Utöver kombinations- och sekvenskretsar behandlas även halvledarminnen och Digital/Analog- och Analog/Digital-omvandlare. Vidare visas hur digitalteknikens minsta byggstenar, grindarna, realiseras med MOS-transistorer, den komponent som varit och är förutsättningen för den fantastiska utvecklingen av digitala kretsar.
Digitala kretsar är avsedd att användas som kurslitteratur i digitalteknik på högskolenivå. Den kan även användas av den som vill lära sig digitalteknik på egen hand eller av den som vill förbättra sina grundkunskaper och ta steget in i språket VHDL. Inga särskilda förkunskaper i matematik och elektronik krävs. I boken ingår ett stort antal övningsuppgifter med svar.
Filer till de beskrivna kretsarna och övningsuppgifterna i kapitlet om VHDL kan hämtas under länken VHDL-filer till höger.

Tredje upplaganNedladdningar:384
Besök:716

Läs boken Digitala kretsar i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Digitala kretsar pdf download
Digitala kretsar e-bok apple
Digitala kretsar bok pdf svenska
Digitala kretsar epub books download
Digitala kretsar las online bok
svenska Digitala kretsar pdf
Digitala kretsar book online
Digitala kretsar book på svenska
Digitala kretsar audiobook svenska gratis
Digitala kretsar pa svenska pdf free download
Digitala kretsar på svenska pdf
Digitala kretsar on kindle
Digitala kretsar epub on ipad
Digitala kretsar svenska audiobook free
Digitala kretsar ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *