>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
ISBN-10:9789100167578
Utgivningsdatum:
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 7721,24 KB

”31 år senare sitter jag i mammas lägenhet på Östra Torn i Lund och minns klasskamraternas glåpord som gjorde det omöjligt för mig att undfly sanningen att min hudfärg var avgörande för hur världen skulle bemöta mej. Jag minns min irrande, envisa jakt efter en mindre splittrad identitet. Jag söker fortfarande platsen där jag hör hemma. En plats där jag inte är mitt emellan. Där jag inte behöver påminnas om mitt hälftenskap. Jag har under så lång tid varken känt mej svensk eller amerikansk, vit eller svart.
Jag vet inte om jag kan leva med tanken på att hem bara ska finnas inom mej och aldrig få bli en fysisk plats…

Jag tar fram farfar Silas gamla beiga rock där den hänger längst in i garderoben. Det enda jag förutom några vaga minnen har från honom.
Det är så många frågor jag skulle vilja ställa farfar. Den enkle kyparen som i alla fall alltid hade blanka skor. Han som lämnade den fattiga Södern 1920 i hopp om ett bättre liv i Harlem. Samma Harlem som pappa lämnade 1968 i hopp om ett bättre liv i Lund.
Varken mamma eller pappa minns att dom någonsin hade ett samtal med honom om hans liv, hans strävan, hans drömmar, hans sorger eller passionerade stunder.
Jag knyter den gröna slipsen runt halsen, tar på mig farfars slitna trenchcoat, mina nyputsade bruna läderskor och går ut.”

I sökandet efter sina rötter gräver Jason ”Timbuktu” Diakité i en familjehistoria från slaveriets USA till folkhemmets Sverige. En droppe midnatt är en gripande berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet.

”… en stark och säregen upplevelse att läsa sig ner längs det amerikanska rasförtryckets rottrådar, bara några dagar efter att en klassisk rasist har blivit vald till landets president. Och när Jason Diakité skriver att färgen på hans hud ibland har fått honom att ifrågasätta hela sin existens, så är det ingen berättelse om Donald Trumps USA. Det är en berättelse om oss.”

Dagens NyheterNedladdningar:362
Besök:875

Läs boken En droppe midnatt i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
En droppe midnatt pdf download
En droppe midnatt e-bok apple
En droppe midnatt bok pdf svenska
En droppe midnatt epub books download
En droppe midnatt las online bok
svenska En droppe midnatt pdf
En droppe midnatt book online
En droppe midnatt book på svenska
En droppe midnatt audiobook svenska gratis
En droppe midnatt pa svenska pdf free download
En droppe midnatt på svenska pdf
En droppe midnatt on kindle
En droppe midnatt epub on ipad
En droppe midnatt svenska audiobook free
En droppe midnatt ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *