>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789186835200
Utgivningsdatum:2015-11-15
Språk:Svenska
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 8526,28 KB

”En mördares självbiografi” är den sanna historien om Carl Panzram (1891-1930), en av kriminalhistoriens mest nattsvarta och skrämmande gestalter. Orden i denna bok är Panzrams egna, oförfalskade och nakna i all dess brutala råhet.

Men vi skulle inte ha fått veta något om hans livshistoria om det inte varit för en ung fängelsevakt vid namn Henry Lesser. Han lärde känna Panzram 1928, som då satt fängslad i Washington för ett inbrott – dock skulle det visa sig att inbrott var det ringaste av Panzrams alla missgärningar. Lesser fascinerades av den muskulöse, tatuerade fången som hatade allt och alla. De två männen kom varandra närmare och formade något som liknade vänskap – Lesser var den ende som Panzram inte ville ha ihjäl. Den unge vakten insåg snart att Panzram hade en historia att berätta, och bad honom att skriva ner den. Lesser försåg Panzram med papper och penna och smugglade sedan ut hans redogörelser ur fängelset. Det som följde var ett chockerande dokument, ett slags bekännelse, om en monstruös men samtidigt ovanligt klarsynt man, fullt medveten om sina handlingar.

”Under min levnad har jag mördat 21 människor, jag har begått tusentals inbrott, rån, stölder, mordbränder och sist men inte minst har jag begått sodomi på mer än 1000 män. Alla dessa ting ångrar jag inte ett dugg. Jag har inget samvete så det oroar mig inte. Jag tror inte på människan, Gud eller Djävulen. Jag hatar hela den förbannade mänskligheten inklusive mig själv.”

Panzrams livshistoria publicerades inte förrän fyrtio år senare, under titeln Killer: A Journal of Murder (1970), som 1995 filmatiserades med James Woods i rollen som Panzram.

Nu publiceras den sanna historien om Carl Panzram, med hans egna ord, för första gången på svenska, översatt och kommenterad av Jonas Wessel.Nedladdningar:537
Besök:761

Läs boken En mördares självbiografi i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
En mördares självbiografi pdf download
En mördares självbiografi e-bok apple
En mördares självbiografi bok pdf svenska
En mördares självbiografi epub books download
En mördares självbiografi las online bok
svenska En mördares självbiografi pdf
En mördares självbiografi book online
En mördares självbiografi book på svenska
En mördares självbiografi audiobook svenska gratis
En mördares självbiografi pa svenska pdf free download
En mördares självbiografi på svenska pdf
En mördares självbiografi on kindle
En mördares självbiografi epub on ipad
En mördares självbiografi svenska audiobook free
En mördares självbiografi ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *