>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2013-09-02
ISBN-10:9789113037554
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 5989,38 KB

Augustpriset 2013 – Årets svenska fackbok

Motiveringen lyder: ”Ingenjör Andrées expedition mot Nordpolen har fascinerat generationer i mer än hundra år. Alltifrån hur det kunde gå så snett till orsakerna till de tre äventyrarnas död på Vitön. Författaren och läkaren Bea Uusma har genom egen forskning och med ett starkt personligt engagemang kastat nytt ljus över denna tragiska polarexpedition. En estetiskt tilltalande bok som presenterar fakta och teorier på ett nytt, spännande och tänkvärt sätt.”

Juli 1897. Ingenjör Andrées expedition ger sig iväg i en vätgasballong med riktning Nordpolen. En djärv idé, chanslös från start. Snart befinner sig tre män, med minimala kunskaper om arktiska förhållanden, mitt i en vit mardröm.

I trettiotre år undrar en kvinna vart hennes fästman tog vägen. År 1930 hittas männen på en öde glaciärö i ishavet. Deras infrusna dagbok meddelar: nödlandning på isen efter tre dagar i luften. I månader drar de sina flera hundra kilo tunga slädar och försöker ta sig tillbaka till fast mark. På Vitön upphör plötsligt alla anteckningar.

I över hundra år har läkare, polarhistoriker, författare och journalister försökt lösa gåtan vad som hände på Vitön. Varför dog expeditionsmedlemmarna innan de ens packat upp slädarna, med varma kläder ouppackade, med matkonserver oöppnade, med tre fungerande gevär och lådvis av ammunition?

I Expeditionen. Min kärlekshistoria letar författaren och läkaren Bea Uusma efter sanningen om expeditionens öde. Hon gräver i arkiv och i polartrakternas permafrusna jordlager. Hon reser i Arktis och till Nordpolen. Hon träffar efterlevande, rättsläkare, osteologer, kriminaltekniker och brottsplatsutredare och söker svar i laboratorieprov, packlistor och i det enda som finns kvar av Andrée själv några nagelfragment som fastnat längst in i hans handskar.

Resultatet är inte enbart en bok som kullkastar gamla teorier och ger nya svar på vad som egentligen hände. Berättelsen om världens mest misslyckade polarexpedition rymmer även en konsertpianist vars händer inte kan sluta skaka och en spådam i en cykelkällare i Bredäng. Men det är också en historia om Bea själv. Varför blir en ovanligt bekväm person som hatar att frysa besatt av en hundra år gammal polarexpedition och ägnar sitt liv åt att följa i dess igensnöade fotspår? Ständigt på rätt plats, men i fel tid.

Expeditionen. Min kärlekshistoria ges samtidigt ut i två utföranden: en textbok i mjukband och en påkostad illustrerad utgåva med foton, teckningar, kartor och ett omfångsrikt extramaterial.Nedladdningar:522
Besök:693

Läs boken Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) pdf download
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) e-bok apple
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) bok pdf svenska
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) epub books download
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) las online bok
svenska Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) pdf
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) book online
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) book på svenska
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) audiobook svenska gratis
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) pa svenska pdf free download
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) på svenska pdf
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) on kindle
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) epub on ipad
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) svenska audiobook free
Expeditionen : min kärlekshistoria (illustrerad utgåva) ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *