>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
ISBN-10:9789144088495
Utgivningsdatum:2015-06-23
Format:.pdf.mobi.epub.fb2.doc.ibooks.txt
Filstorlek: 3859,84 KB

Forskningsetik är ett ämne på stark framväxt. Universitet och högskolor tar frågan på allt större allvar, liksom tidskriftsredaktörer och forskarna själva. Forskningsetik som forskningsämne har också vuxit påtagligt på senare år. Under tiden fortsätter rapporterna om nya fall av forskningsfusk och andra avvikelser från god forskningssed att strömma in.

Vilken hänsyn måste egentligen tas till de individer som medverkar i forskning? Måste deras medverkan vara frivillig? Kan djurförsök försvaras? I så fall på vilka grunder? Vad är forskningsfusk? Kan det vara rätt att inte publicera forsk-ningsresultat? Hur bör de redovisas? Vilken betydelse har rättvisa i forskningssammanhang? Och vilket ansvar har forskarna för forskningsresultatens användning? Detta är några av de frågor som tas upp i denna bok.

Boken är upplagd som en bred introduktion i ämnet, där centrala teman är etiska aspekter av forskning på människor, forskning på djur och fusk och avvikelser från god forsknings- och publiceringssed. Tänkta läsare är i första hand studenter och doktorander vid landets universitet och högskolor, men boken är menad som en generell introduktion i ämnet för intresserade läsare oavsett bakgrund.Nedladdningar:266
Besök:879

Läs boken Forskningsetik i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Forskningsetik pdf download
Forskningsetik e-bok apple
Forskningsetik bok pdf svenska
Forskningsetik epub books download
Forskningsetik las online bok
svenska Forskningsetik pdf
Forskningsetik book online
Forskningsetik book på svenska
Forskningsetik audiobook svenska gratis
Forskningsetik pa svenska pdf free download
Forskningsetik på svenska pdf
Forskningsetik on kindle
Forskningsetik epub on ipad
Forskningsetik svenska audiobook free
Forskningsetik ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *