>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
ISBN-10:9789170400766
Utgivningsdatum:2008-04-01
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 6114,82 KB

Günther K. Koschorrek var maskingevärsskytt i den tyska armén under andra världskriget. Han överlevde östfronten och är idag pensionär i Tyskland. I det civila avancerade han till företagsledare för ett försäljningsbolag.
Författaren är således varken historiker eller yrkesofficer utan en soldat. Hans berättelse skildrar erfarenheterna från att månad efter månad strida i återtågets absolut sista försvarslinje, ända till den sista oordnade flykten i panik med ryssarna i hälarna.

Koschorrek skrev dagbok i fält trots att det var förbjudet. Han skrev på de papperslappar han kom över. Eftersom det var straffbart sydde han in anteckningarna i vapenrockens foder, och gav dem till sin mor vid de sällsynta permissionerna.
Efter kriget glömdes asken med dagboken bort. När han i början av 1990-talet återförenades med sin frånskiljda fru och dotter fick han en kartong med krigsminnen och däribland anteckningarna.

Som tonåring vid 1940-talets början var författaren en mycket ivrig och ambitiös rekryt i Wehrmacht. Dagboken avslöjar hans upphetsning vid den första sammandrabbningen med fienden på den ryska stäppen.
Han kom för sent in i armén för att ha fått uppleva de första årens tyska framgångar med snabba framryckningar över de enorma vidderna. Koschorreks vardag blev istället att alltid vara i underläge och på defensiven, ofta utan fungerande utrustning eller tillräckligt med materiel. Sårad flera gånger med längre sjukpermissioner.
Det var under dessa omständigheter Koschorrek blev en av dem som kamraterna gav hedersnamnet Frontschwein.Nedladdningar:569
Besök:637

Läs boken Frontschwein i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Frontschwein pdf download
Frontschwein e-bok apple
Frontschwein bok pdf svenska
Frontschwein epub books download
Frontschwein las online bok
svenska Frontschwein pdf
Frontschwein book online
Frontschwein book på svenska
Frontschwein audiobook svenska gratis
Frontschwein pa svenska pdf free download
Frontschwein på svenska pdf
Frontschwein on kindle
Frontschwein epub on ipad
Frontschwein svenska audiobook free
Frontschwein ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *