>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789127141414
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2015-01-24
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 3246,56 KB

H är en roman om minnet. Om förälskelse och en dörr som står öppen. Vågar jag?
H är hjärnforskare med hippocampus, den del av hjärnan som organiserar våra minnen, som specialområde. Vetenskapen har gått snabbt framåt och H befinner sig mitt uppe i denna våg, med en prestigetjänst som professor och en rad hängivna studenter. Deras mål är att förstå minnets funktion och dess betydelse för hur vi fattar beslut. Men H är också uppe på en annan våg. Han håller på att bli förälskad i D som egentligen inte verkar vara hans typ. H utspelar sig under ett dygn i H:s liv när frågorna om vem han är och vad han vill med sitt liv ställs på sin spets.
H berättar själv sin historia, men inte på något konventionellt sätt

Åsa Nilsonne har skrivit en djupt originell och underhållande roman som väcker frågor om det mest grundläggande. Vad är ett jag och var sitter det?

Åsa Nilsonne (född 1949) är senior professor i medicinsk psykiatri och författare till en rad uppmärksammade fackböcker och romaner, senast En passande död.

Den mest underhållande bok jag läst om hjärnan. Upplägget är absurt och fullständigt genialiskt Djupt livsfilosofiskt och med humor leder oss psykiatrikern och författaren Åsa Nilsonne på en unik resa i människans inre, tankar och känslor. Tänk om all populärvetenskap kunde paketeras i sådan här begåvad romanform!
Tara

Det här är en av de märkligare kärlekshistorier jag tagit del av. Vad är det vi minns, vad är det vi känner? Kan vi lita på våra minnen? Läs och begrunda. Och läs gärna en gång till. Språket griper och nya tankar dyker ständigt upp.
Nerikes Allehanda

Både lärorikt och roligt ett intressant perspektiv som tål bra att tillämpas på en människa på väg in i förälskelse.
Sydsvenskan

Trots att romanen är späckad med fakta om vad hjärnan gör för att en förälskelse ska uppstå och hur vi reagerar på detta mirakel, är det rolig läsning och spännande Med metaforer valda med omsorg, humor och genial pedagogisk klokhet förklaras krångliga detaljer Läs och njut det är H som i Huvudsaken!
Ölandsbladet

Originellt och spirituellt angriper Nilsonne sitt ämne. De intresseväckande frågor hon ställer och den skarpsynta diskussion hon för gör boken mycket läsvärd
BTJ

Uppfriskande kärleksroman Åsa Nilsonne, psykiatriker och författare, tar oss med på en underhållande resa in i hjärnan.
Norrbottens-Kuriren

H känns lite som en barnbok för vuxna, men jag menar det positivt. Hjärnan är ett riktigt charmtroll.
M-Magasin

När Åsa Nilsonne i sin nya roman vill skildra det svårfångade jaget gör hon det genom en berättelse om kärlek. Ett väl valt motiv, eftersom det är i förälskelsen vi oftast förlorar oss eller blir mer oss själva
Kyrkans Tidning

 

Tänk om all populärvetenskap kunde paketeras i sådan här begåvad romanform!TaraNedladdningar:346
Besök:798

Läs boken H i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
H pdf download
H e-bok apple
H bok pdf svenska
H epub books download
H las online bok
svenska H pdf
H book online
H book på svenska
H audiobook svenska gratis
H pa svenska pdf free download
H på svenska pdf
H on kindle
H epub on ipad
H svenska audiobook free
H ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *