>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2015-09-16
Språk:Svenska
ISBN-10:9789187605222
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 5622,24 KB

Tiden är mitten av sjuttonhundratalet, platsen gränslanden mellan dagens Polen och Ukraina, befolkade av polacker, judar, ryssar, turkar och andra folk, genomkorsade av handelsrutterna som förbinder Östersjön med det ottomanska imperiet. I denna historiska korsväg framträder den unge, vackre och karismatiske juden Jakub Lejbowicz Frank – en mystisk främling från det avlägsna Smyrna – och börjar predika idéer som snabbt delar den judiska gemenskapen. För somliga är han en kättare, för andra en frälsare, och snart omges han av en krets lärjungar. Oron kring dem kan ändra historiens gång.

Med sina nära tusen sidor och sitt överflöd av ämnen och gestalter är Jakobs böckerna ett litterärt kraftprov av en av det samtida Polens viktigaste och mest lästa romanförfattare. Med stor omsorg om detaljerna frammanar Tokarczuk epokens fysiska verklighet – arkitekturen, kläderna, dofterna. Inför läsarens ögon träder en överdådigt levande fresk av ett land fram, där kristendom, judendom och islam levde sida vid sida.

Den undflyende Jakub Frank i bokens centrum är en reell historisk person, men Jakobs böckerna handlar inte bara om det förflutna. Man kan också läsa romanen som en betraktelse över de vändpunkter som formar både länders och människors öden. I Tokarczuks roman blir sjuttonhundratalets Polen en spegel för de frågor som idag formar vår del av Europa.

Olga Tokarczuk är född 1962 och bosatt i Wroc?aw i sydvästra Polen Jakobsböckerna är hennes femtonde bok. Den utkom på polska hösten 2014, och hade innan året var slut sålt i över 150?000 exemplar. Jakobsböckerna är Olga Tokarczuks sjunde bok på svenska.Nedladdningar:463
Besök:669

Läs boken Jakobsböckerna i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Jakobsböckerna pdf download
Jakobsböckerna e-bok apple
Jakobsböckerna bok pdf svenska
Jakobsböckerna epub books download
Jakobsböckerna las online bok
svenska Jakobsböckerna pdf
Jakobsböckerna book online
Jakobsböckerna book på svenska
Jakobsböckerna audiobook svenska gratis
Jakobsböckerna pa svenska pdf free download
Jakobsböckerna på svenska pdf
Jakobsböckerna on kindle
Jakobsböckerna epub on ipad
Jakobsböckerna svenska audiobook free
Jakobsböckerna ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *