>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
Utgivningsdatum:
ISBN-10:9789174293401
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 9642,44 KB

Den ultimata boken om läsning

Höstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i fokus. När vi på redaktionen letar i våra arkiv efter titlar att lyfta fram i serien är det ofta de manliga författarna som dominerar – i höstens släpp har vi velat lyfta fram fyra riktigt starka texter som har bäring än idag om kvinnor som går sin egen väg.

Gustave Flauberts Madame Bovary är den ultimata boken om läsning. I berättelsen om Emma Bovarys äktenskap, upprepade otrohet, romanläsning, romantiska drömmar och slutliga tragedi ryms både läsningens himmel och helvete. Läsningen som flykt, som dröm, som bättre version av verkligheten. Flauberts klassiker, som när den först publicerades i Frankrike 1856 åtalades för osedlighet, men friades, ges nu ut i ny översättning av Anders Bodegård och med ett förord av Sara Danius. För den sjuttiotalsinspirerade formen står designern Maija Louekari som bland annat formgivit färgsprakande mönster för Marimekko.

”Anders Bodegård måste ha haft roligt när han arbetade med Madame Bovary. Även den som tvingas lita till sin skolfranska brukar njuta när han eller hon läser Flaubert på originalspråket. Att översätta ett av den franska litteraturens fräschaste och mest inspirerande verk till modern svenska är självklart ett drömprojekt. Här har det resulterat i den mest utsökta prosa.”

Ulrika Kärnborg, AftonbladetNedladdningar:547
Besök:935

Läs boken Madame Bovary i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Madame Bovary pdf download
Madame Bovary e-bok apple
Madame Bovary bok pdf svenska
Madame Bovary epub books download
Madame Bovary las online bok
svenska Madame Bovary pdf
Madame Bovary book online
Madame Bovary book på svenska
Madame Bovary audiobook svenska gratis
Madame Bovary pa svenska pdf free download
Madame Bovary på svenska pdf
Madame Bovary on kindle
Madame Bovary epub on ipad
Madame Bovary svenska audiobook free
Madame Bovary ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *