>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789173435826
Utgivningsdatum:2015-08-04
Språk:Svenska
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 8638,13 KB

I snart femtio år har Marie-Louise Ekman varit en betydelsefull personlighet i svenskt kulturliv. Nu släpps äntligen den första fullständiga och rikt illustrerade biografin, där hon öppenhjärtigt berättar om livet, familjen, relationerna och konsten.

Bajskorvar, kroppsöppningar och kroppsvätskor, motiven i Marie-Louise Ekmans konst har genom åren både provocerat och roat. Även med sina filmer och teaterpjäser har hon skakat om sin publik och egensinnigt utmanat och väckt frågor. Hon har konsekvent skapat egna uttryck och gått nära gränser både som konstnär och människa.

I snart femtio år har Marie-Louise Ekman varit en betydelsefull personlighet i svenskt kulturliv. Detta är den första fullständiga och rikt illustrerade biografin där hon berättar öppenhjärtigt om sitt liv, familjen, relationerna och konsten. Under senare år har Marie-Louise Ekman varit en hyllad chef för Dramaten och dessförinnan uppskattad rektor för Kungliga Konsthögskolan, men vägen till kramad kulturpersonlighet har varit krokig. I boken får vi följa henne från en komplicerad uppväxt, genom misslyckade skolår och i sökandet efter en identitet som kvinna, mor och konstnär.

Klas Gustafson, född 1950, är journalist och har skrivit en rad framgångsrika biografier om bland andra Monica Zetterlund, Gösta Ekman och Cornelis Vreeswijk. Den senaste, Fantasten Per Oscarsson, kom ut 2014.

”Det är oavbrutet underhållande.” – Lars Linder, DN

”Här finns ingen sentimentalisering, inga reflexmässiga antaganden. Snarare en förutsättningslös nyfikenhet på en människa som egentligen är omöjlig att placera.” – Martina Montelius, Expressen

”Det är en rejäl lunta marielouiseiana. Fylld av sanningar, påståenden och raka rör – och en generös kavalkad av foton, målningar och andra konstverk.” – Lars Ring, SvDNedladdningar:432
Besök:854

Läs boken Marie-Louise Ekmans två liv i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Marie-Louise Ekmans två liv pdf download
Marie-Louise Ekmans två liv e-bok apple
Marie-Louise Ekmans två liv bok pdf svenska
Marie-Louise Ekmans två liv epub books download
Marie-Louise Ekmans två liv las online bok
svenska Marie-Louise Ekmans två liv pdf
Marie-Louise Ekmans två liv book online
Marie-Louise Ekmans två liv book på svenska
Marie-Louise Ekmans två liv audiobook svenska gratis
Marie-Louise Ekmans två liv pa svenska pdf free download
Marie-Louise Ekmans två liv på svenska pdf
Marie-Louise Ekmans två liv on kindle
Marie-Louise Ekmans två liv epub on ipad
Marie-Louise Ekmans två liv svenska audiobook free
Marie-Louise Ekmans två liv ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *