>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789147085552
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2011-05-18
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 2271,23 KB

M är en matematikserie för gymnasieskolan. Fullt utbyggd kommer serien att täcka samtliga gymnasieprogram. Den passar även för vuxenutbildning och basår.

M-serien har tre ingångar:
• 1a för yrkesprogram
• 1b för samhällsvetenskaps- och ekonomiprogram samt estetiska och humanistiska program
• 1c för naturvetenskaps- och teknikprogram.

Läs mer
Martin Holmström, Eva Smedhamre och Jonas Sjunnesson utvecklar tillsammans med Liber en heltäckande matematikserie för gymnasieskolan och vuxenutbildningen. I enlighet med den nya ämnesplanen är M-seriens böcker specialanpassade för respektive ingång.
M1a, M2a
Böckerna riktar sig till yrkesprogrammen men passar även för vuxenutbildning. Framställningen är tydlig och språket enkelt. Matematiska begrepp förklaras på ett lättfattligt sätt och ofta med praktisk anknytning. Många lösta typexempel, tester och repetitioner gör matematiken begriplig.
M1a innehåller gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i två nivåer vilket gör det lätt att individualisera. De särskilda uppgifterna ”Kommunicera” och ”Upptäck och visa” underlättar diskussion och kommunicerande kring matematiken. Fördjupningsavsnitt finns samlade längst bak i boken. M1a ger en god matematisk grund för framtida yrkesliv.
I väntan på M2a (utkommer vt 2013) går det bra att använda M2b, med vissa modifieringar, se förslag (pdf).
M1b, M2b, M3b
Böckerna riktar sig till samhällsvetenskaps- och ekonomiprogrammet samt till estetiska och humanistiska program. De passar även för vuxenutbildning.
I likhet med övriga böcker i M-serien innehåller böckerna gott om uppgifter för färdighetsträning. Dessa är indelade i tre nivåer vilket gör det lätt att individualisera. Nya begrepp förklaras på ett enkelt sätt och många lösta typexempel, tester och repetitioner bidrar till att ge en ökad förståelse för det aktuella avsnittet. Fördjupningsavsnitt samt inspirerande utmaningar är invävda i kapitlen. De särskilda uppgifterna ”Kommunicera” och ”Upptäck och visa” stimulerar till diskussion och aktivitet. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier.
I väntan på M3b ( (utkommer vt 2013) går det bra att använda Matematik från A till E kurs C och komplettera med två avsnitt från kurs D, se förslag (pdf).
M1c, M2c, M3c, M4
Böckerna är specialanpassade för naturvetenskaps- och teknikprogrammen. De passar även för vuxenutbildning och basår.
Böckerna ger de elever som vill möjlighet att tränga djupare in i förklaringar till olika matematiska samband. Uppgiftsdelen är indelad i tre nivåer vilket underlättar individualisering. Stor vikt har lagts vid att ämnesplanens förmågor ska tränas även i de enklare uppgifterna. De särskilda uppgifterna ”Kommunicera” och ”Upptäck och visa” stimulerar till diskussion och aktivitet. Digitala verktyg lyfts fram som ett viktigt redskap. Böckerna ger en god grund för fortsatta studier på matematikintensiva utbildningar på högskolan.
I väntan på M4 (utkommer 2013) går det bra att använda Matematik från A till E kurs D och komplettera med tre avsnitt från kurs E, se förslag (pdf).
Utmärkande för M-serien
– Speciellt utvecklad för GY 2011
– Tre ingångar, inklusive NT
– Gott om uppgifter för färdighetsträning
– Nivåindelade uppgifter
– Kommunicera-uppgifter
– Upptäck och visa-uppgifter
– Kapitelprov
– Blandade uppgifter
– Genomsyrad av ämnesplanens syften och förmågor.
– Ett läromedel som fungerar i klassrummet!
M-serien lärarmaterial på webben
Innehåll: Förslag på tidsplaner och kapitelprov utan betygsgränser. Materialet går att skrNedladdningar:378
Besök:821

Läs boken Matematik 1b i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Matematik 1b pdf download
Matematik 1b e-bok apple
Matematik 1b bok pdf svenska
Matematik 1b epub books download
Matematik 1b las online bok
svenska Matematik 1b pdf
Matematik 1b book online
Matematik 1b book på svenska
Matematik 1b audiobook svenska gratis
Matematik 1b pa svenska pdf free download
Matematik 1b på svenska pdf
Matematik 1b on kindle
Matematik 1b epub on ipad
Matematik 1b svenska audiobook free
Matematik 1b ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *