>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789147089260
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2009-04-24
Format:.pdf.mobi.epub.fb2.doc.ibooks.txt
Filstorlek: 7993,62 KB

Motstånd är ett socialt fenomen som innebär att makt undermineras. Motstånd framträder i många olika former, i vardagen såväl som i världspolitiken, i dramatiska revolutionära samhällsförändringar, såväl som i former som uppfinningsrikt maskerar motståndet som ”underdånig lydnad”, ”lathet” eller ”dumhet”.

Läs mer
En del motstånd är våldsamt och växer ur ideologiska sammanslutningar, exempelvis terrorism eller gerillakamp. Annat är fredligt, rent av humoristiskt eller uttryck för ett kreativt bändande av stela regler eller begränsande design, något individer kan göra utan att tillhöra någon som helst organisation. Motstånd erbjuder en svensk introduktion till detta nya forskningsområde för grundstudenter, forskare och alla som är intresserade av samhällskonflikter. Boken tar upp olika teoretiska perspektiv som illustreras med exempel från skilda kontinenter och kontexter. I boken medverkar några av Sveriges främsta forskare, som skriver inom sina expertområden. Redaktörerna för boken är också grundare av det internationella forskarnätverket ”Resistance Studies”.

Om författarna
Mona Lilja är forskare vid Institutionen för Globala Studier, Göteborgs universitet. Stellan Vinthagen är universitetslektor vid Institutionen för Globala Politiska Studier, Malmö Högskola.Nedladdningar:447
Besök:814

Läs boken Motstånd i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Motstånd pdf download
Motstånd e-bok apple
Motstånd bok pdf svenska
Motstånd epub books download
Motstånd las online bok
svenska Motstånd pdf
Motstånd book online
Motstånd book på svenska
Motstånd audiobook svenska gratis
Motstånd pa svenska pdf free download
Motstånd på svenska pdf
Motstånd on kindle
Motstånd epub on ipad
Motstånd svenska audiobook free
Motstånd ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *