>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789132161438
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2013-08-08
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 7494,34 KB

De går under många namn de osynliga, oknytt, skrömt, de övernaturliga. De antar många former och de lockar, förför och förgör.

Nordens mörka skogar, djupa sjöar och höga berg hyser en mängd mytiska varelser. Vi ser dem inte om de inte väljer att visa sig, men de gör sig ständigt påminda. När någon mystiskt försvinner i skogen, när man hör märkliga ljud på vinden, när mjölken surnat över natten är det de övernaturliga som varit framme. Förr i tiden var de en naturlig del av vår värld, ett sätt påminna människor om att ha respekt för naturen.

En del väsen finner man i hela Europa, som drumliga jättar, mystiska troll, skira älvor och eldsprutande drakar. Andra, som den skönspelande näcken, nattens mara, skogens huldra och mylingarna, är typiska för norden. De personifierar naturen i all dess nyckfullhet och en del av dem ÄR naturen.

Egerkrans vackra bok gör en djupdykning i nordens rika folktro och presenterar ett brett urval av de väsen han själv anser vara de viktigaste och mest fascinerande. Med detaljrika, sinnliga bilder och initierade texter tas man med på en magisk resa.

”Egerkrans gör det allra viktigaste: berättar för att han själv älskar sitt ämne, med stor respekt för läsaren. Detta är en bok att återkomma till, läsa styckevis och helt men många gånger, och ha i bokhyllan länge.”
Lotta Olsson, DN

”Allt är genomtänkt. Från omslagets linnestruktur men lyxig guldpräntat titel och sidenbandet man kan markera läsställe med till de enormt imponerade bilderna som måste ha tagit en evighet att färdigställa. Gillar man böcker kan det vara värt att skaffa dregel-skydd till sitt exemplar.”
LitteraturMagazinet

”En bok som, vilket inte alltid är självklart, tar både ämnet och sina läsare på allvar. Som går att återkomma till och sjunka ner i. Till och med föras bort av.”
Göteborgs-Posten

”Allra mest gillar jag när Egerkrans ingår en pakt med läsaren om innehållets sanningshalt. När han säger att det finns de som påstår att jättekast kommer sig av inlandsisen, men att både han och läsaren vet bättre.”
ExpressenNedladdningar:553
Besök:722

Läs boken Nordiska väsen i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Nordiska väsen pdf download
Nordiska väsen e-bok apple
Nordiska väsen bok pdf svenska
Nordiska väsen epub books download
Nordiska väsen las online bok
svenska Nordiska väsen pdf
Nordiska väsen book online
Nordiska väsen book på svenska
Nordiska väsen audiobook svenska gratis
Nordiska väsen pa svenska pdf free download
Nordiska väsen på svenska pdf
Nordiska väsen on kindle
Nordiska väsen epub on ipad
Nordiska väsen svenska audiobook free
Nordiska väsen ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *