>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
ISBN-10:9789147106448
Utgivningsdatum:2013-07-25
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 6657,51 KB

Patientsäkerhet berör alla som arbetar med hälso- och sjukvård oavsett var och på vilken nivå man arbetar. Den här antologin breddar och fördjupar perspektivet på patientsäkerhetsfrågorna. Patientsäkerhet – teori och praktik tar utgångspunkt i aktuell säkerhetsforskning och är skriven av internationella och nationella säkerhetsforskare och experter. Många av dem är verksamma i andra branscher, men alla har ett gemensamt intresse för säkerheten i hälso- och sjukvården.

Läs mer
Boken, som inleds med fyra uppmärksammade händelser i svensk hälso- och sjukvård, tar utgångspunkt i ett systemperspektiv på säkerhet. Den belyser bland annat lagstiftning, organisation och verktyg för säkerhetsstyrning. Detsamma gäller stöd till patienter, närstående och personal som varit involverade i en allvarlig händelse. Utvecklingen inom patientsäkerhetsområdet de senaste 20 åren diskuteras, likaså de förändringar vi kan vänta oss fram till 2025. Avslutningsvis belyses andra branschers säkerhetsarbete och hur det skulle kunna inspirera patientsäkerhetsarbetet.
Boken vänder sig till dem som arbetar med hälso- och sjukvård, liksom till tjänstemän och politiker med inflytande över vårdens resurser och organisation. En viktig målgrupp är lärare och studenter vid långa och medellånga vårdutbildningar. Boken är också lämplig för läsare som är verksamma inom andra yrkesområden eftersom den tar upp generella aspekter på säkerhet.
Antologin bygger på den tidigare utgivna antologin I rättvisans namn – om ansvar, skuld och säkerhet (2007) men är omarbetad och anpassad efter aktuell lagstiftning och senaste forskningsrön. Den är utökad med tio kapitel och är inspirerad av den högskoleutbildning i patientsäkerhet som KTH bedrivit sedan 2008.

Om författarna
Synnöve Ödegård, som är leg. sjuksköterska och doktor i folkhälsovetenskap, har sedan början av 1990-talet arbetat med patientsäkerhet på nationell nivå. Hon var den första i Norden som i sin avhandling använde ett systemperspektiv på patientsäkerhetsfrågorna.Nedladdningar:469
Besök:659

Läs boken Patientsäkerhet : teori och praktik i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Patientsäkerhet : teori och praktik pdf download
Patientsäkerhet : teori och praktik e-bok apple
Patientsäkerhet : teori och praktik bok pdf svenska
Patientsäkerhet : teori och praktik epub books download
Patientsäkerhet : teori och praktik las online bok
svenska Patientsäkerhet : teori och praktik pdf
Patientsäkerhet : teori och praktik book online
Patientsäkerhet : teori och praktik book på svenska
Patientsäkerhet : teori och praktik audiobook svenska gratis
Patientsäkerhet : teori och praktik pa svenska pdf free download
Patientsäkerhet : teori och praktik på svenska pdf
Patientsäkerhet : teori och praktik on kindle
Patientsäkerhet : teori och praktik epub on ipad
Patientsäkerhet : teori och praktik svenska audiobook free
Patientsäkerhet : teori och praktik ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *