>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2015-08-20
ISBN-10:9789127141605
Språk:Svenska
Format:.pdf.mobi.epub.fb2.doc.ibooks.txt
Filstorlek: 9735,57 KB

På morgonen när prinsessan vaknar är det som att något saknas. Det är tyst. Inga fåglar som kvittrar. Inget knak och brak från bullriga älgar. Alla skogens djur gömmer sig i prinsessans slott. Älgarna står i garderoben. En hemsk björn bråkar och förstör i skogen så inga andra djur vågar vara där längre. Prinsessan rycker ut för att lösa problemet förstås. Men inte ens hon rår på björnen själv, här krävs samarbete!

Några barn skrev till Per Gustavsson om vad de tyckte nästa prinsessbok borde handla om, bland annat skrev de: ”Prinsessan borde åka till Somalia och trolla bort kriget”. Det inspirerade honom till den här boken.

Per Gustavsson (1962) är uppvuxen i värmländska Arvika och bor numera i Stockholm. Han har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även till läromedel, tidningar och serier. På Natur & Kultur har han bland annat skrivit och illustrerat de populära böckerna om Prinsen samt böckerna om den egensinniga och frimodiga Prinsessan. Böckerna om Prinsessan har sålt i 150 000 exemplar och finns utgivna i alla de nordiska länderna. Sedan 2012 sitter Per på stol nr 1 i Svenska Barnboksakademin.

För Skuggsidan mottog han 2014 Elsa Beskow-plaketten – ett pris som tilldelas den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn.

”Om man läst Prinsessan tidigare kommer man att känna igen mycket i Per Gustavssons kraftfulla illustrationer- den ljusa färgsättningen, de lite kantiga figurerna, humorn och den positiva tonen. Texten är kort och slagkraftig och samverkar bra med bilderna.” Dag Hedberg, BTJ

”Per Gustavsson har skrivit många bilderböcker om modiga prinsar och prinsessor. Denna gång är det en otäck Björn som förstör stämningen i skogen så att alla djur mår dåligt. Prinsessan inser att om alla hjälps åt kommer Björnen inte att ha en chans. Det vet prinsessor. Charmig bilderbok från ca 3 år!” Bokbarn

 

Prinsessan har varit en positiv förebild i tolv år nu, längre än många andra barnboksfigurer och därtill med full energi hela vägen. Sammanfattningsvis tycker jag att ”Prinsessan och den fasansfulla Björnen” är en av de bättre.

Dag Hedberg, BTJNedladdningar:376
Besök:929

Läs boken Prinsessan och den fasansfulla Björnen i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Prinsessan och den fasansfulla Björnen pdf download
Prinsessan och den fasansfulla Björnen e-bok apple
Prinsessan och den fasansfulla Björnen bok pdf svenska
Prinsessan och den fasansfulla Björnen epub books download
Prinsessan och den fasansfulla Björnen las online bok
svenska Prinsessan och den fasansfulla Björnen pdf
Prinsessan och den fasansfulla Björnen book online
Prinsessan och den fasansfulla Björnen book på svenska
Prinsessan och den fasansfulla Björnen audiobook svenska gratis
Prinsessan och den fasansfulla Björnen pa svenska pdf free download
Prinsessan och den fasansfulla Björnen på svenska pdf
Prinsessan och den fasansfulla Björnen on kindle
Prinsessan och den fasansfulla Björnen epub on ipad
Prinsessan och den fasansfulla Björnen svenska audiobook free
Prinsessan och den fasansfulla Björnen ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *