>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789147112432
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2016-03-07
Format:.pdf.mobi.epub.fb2.doc.ibooks.txt
Filstorlek: 9496,32 KB

Boken behandlar skoljuridik, det vill säga regler som gäller specifikt för förskolan och skolan, såsom skollagen och de olika skolförordningarna. Den ger också en introduktion till övriga rättsområden som en rektor och förskolechef bör känna till: förvaltningsrätt inklusive offentlighet och sekretess, familjerätt, straffrätt, skadeståndsrätt, upphovsrätt samt viss associationsrätt, arbetsrätt och processrätt.

Läs mer
Boken behandlar även den nu dominerande styrformen för förskolan och skolan – mål- och resultatstyrning – och rektorsrollens utveckling. Slutligen diskuteras de etiska och moraliska dilemman som uppstår i skolan och förskolan och som rektorer och förskolechefer har att hantera.
Kunskap om vad lagar och andra regler kräver kan göra det lättare att skilja på vad som kan göras, vad som är etiska frågor och vad skolan har för rättsliga skyldigheter.
Den fjärde upplagan har omarbetats med hänsyn till förändringar i skollagen, läroplaner med mera samt till övriga rättsliga förändringar, bland annat ny praxis. I boken har också ett nytt kapitel om rektor, förskolechef och media tillkommit.

Om författarna
Författarna till boken är jurister, statsvetare och pedagoger som är eller har varit verksamma vid Umeå universitet.Nedladdningar:269
Besök:999

Läs boken Skoljuridik i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Skoljuridik pdf download
Skoljuridik e-bok apple
Skoljuridik bok pdf svenska
Skoljuridik epub books download
Skoljuridik las online bok
svenska Skoljuridik pdf
Skoljuridik book online
Skoljuridik book på svenska
Skoljuridik audiobook svenska gratis
Skoljuridik pa svenska pdf free download
Skoljuridik på svenska pdf
Skoljuridik on kindle
Skoljuridik epub on ipad
Skoljuridik svenska audiobook free
Skoljuridik ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *