>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:
Språk:Svenska
ISBN-10:9789173875707
Format:.pdf.mobi.epub.fb2.doc.ibooks.txt
Filstorlek: 4476,11 KB

Om jag inte mera, i samma mening, är min fars son, min sons far, min hustrus man, vem är jag då? När denna person, i vars liv jag levde, inte mer finns där, är jag mera någon alls?
Ur boken

Teologen och författaren Patrik Hagman har upplevt flera stora förluster i sitt liv- inom loppet av några år förlorar han sin sexårige son Joel i cancer och sedan sin hustru Kika i en plötslig hjärnblödning. Dessutom dog hans pappa i cancer efter en lång sjukdomsperiod när Patrik Hagman var 21 år.

I Sorgens gåva är en vidgad blick skriver Patrik Hagman om vad som händer i en människa när sorgen så påtagligt kliver in och ut i ens liv. Hur tron påverkar sorgen och hur sorgen påverkar tron. Vad som blir kvar, vem man blir och vad sorgen faktiskt ger, även om man mycket hellre hade avstått den gåvan. Och om det som förenar alla människor att våra liv levs med döden som en ständig följeslagare och att all kärlek kommer med sårbarhet.

Sorg är det tillstånd där helt vardagliga och vanliga saker får oväntad betydelse. Frågan Hur mår du? blir omöjlig att svara på med mindre än fem minuter av förklaringar. Att gå till butiken blir ett ställningstagande. Att städa hemma blir ett arbete med de djupaste skikten i ens personlighet.
Just därför är sorgen en gåva. När vi sörjer tränger vi igenom vardagens vardaglighet, vi blir varse hur våra liv är beroende av andra, vilka våra djupaste begär och drivkrafter är. Sorgen skalar bort det lager av rutiner som vi behöver för att leva våra normala liv, men som också gör det svårt att se vad det är vi lever för. Det gör ont, men vi behöver det för att kunna förbli sanna människor.

Ur boken

Patrik Hagman är teolog, driver podcasten Läsarna och har skrivit ett flertal böcker, bland annat Om kristet motstånd, Om sann gemenskap: att leva i en kapitalistisk hederskultur och Inte Allena: Varför Luthers syn på nåden, Bibeln och tron inte räcker. Nu skriver han för första gången personligt om sitt eget liv och erfarenheter.Nedladdningar:314
Besök:988

Läs boken Sorgens gåva är en vidgad blick i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Sorgens gåva är en vidgad blick pdf download
Sorgens gåva är en vidgad blick e-bok apple
Sorgens gåva är en vidgad blick bok pdf svenska
Sorgens gåva är en vidgad blick epub books download
Sorgens gåva är en vidgad blick las online bok
svenska Sorgens gåva är en vidgad blick pdf
Sorgens gåva är en vidgad blick book online
Sorgens gåva är en vidgad blick book på svenska
Sorgens gåva är en vidgad blick audiobook svenska gratis
Sorgens gåva är en vidgad blick pa svenska pdf free download
Sorgens gåva är en vidgad blick på svenska pdf
Sorgens gåva är en vidgad blick on kindle
Sorgens gåva är en vidgad blick epub on ipad
Sorgens gåva är en vidgad blick svenska audiobook free
Sorgens gåva är en vidgad blick ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *