>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2018-02-01
Språk:Svenska
ISBN-10:9789198237320
Format:.pdf.mobi.epub.fb2.doc.ibooks.txt
Filstorlek: 4432,29 KB

Ur Ami Hallberg Paulis förord: I början av min skådespelarkarriär ville jag alltid spela de sköra, svåra och deprimerade kvinnorollerna. De som oftast var prostituerade av någon anledning… Men det slutade alltid med att jag fick spela den skojiga pigan. Troligen för att jag inte har en så speciellt skör fysik samt att jag alltid haft fallenhet för att vara rolig. Dock var inte denna egenskap något jag skattade speciellt högt. Det där roliga tyckte jag inte var tillräckligt fint eller som något att sträva efter. Nu när jag krupit till korset och jobbar med komik har jag insett hur väldigt, väldigt svårt det är att vara rolig och att det inte alls är en fallenhet du ska vispa bort. Den ska du snarare odla och förädla allt du bara kan.
Jag spenderade åtta år av mitt unga liv med att gå teaterskolor, söka in på scenskolor samt så småningom försörja mig som skådespelerska i fria grupper. Jag närmade mig komiken alltmer och när jag var 30 år fick jag fast anställning på Stockholms Improvisationsteater. I improvisationsteater använder du dig mycket av din komiska förmåga. Du bör både kunna skådespela i allvarliga scener, bygga upp historien samtidigt som du spelar samt hitta komik i de situationer som uppkommer. När jag blev 35 år gammal gick jag »all in« och började med stand up.
När jag ser på min karriär så här i efterhand tänker jag, ”vad sjukt mycket roligare det är att få folk att vrida sig av skratt på Norra Brunn än att spela en deprimerad hora på Dramaten!” Min stand up-debut gjordes just där, på anrika Norra Brunn i Stockholm, i januari 2004 efter en och en kurs på Dramatiska Institutet. Trots att det var mycket nervöst att debutera på den klassiska scenen så gick det bra.
Sedan dess har jag verkat i komikens tjänst på stand up-klubbar, i radio och på TV. Under hela min tid som både skådespelerska och stand up-komiker har jag regelbundet lett kurser i dessa konstformer och i denna bok kommer jag förklara vad stand up är, hur du kan göra för att skriva stand up-skämt och hur de kan dechiffrera tekniken bakom stand up. Det här är en handbok för dig som vill lära dig stand up eller bara vill få dina föreläsningar på jobbet lite roligare. Eller bara se livet på ett lite roligare sätt.


Nedladdningar:351
Besök:734

Läs boken Stand up – handboken i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Stand up – handboken pdf download
Stand up – handboken e-bok apple
Stand up – handboken bok pdf svenska
Stand up – handboken epub books download
Stand up – handboken las online bok
svenska Stand up – handboken pdf
Stand up – handboken book online
Stand up – handboken book på svenska
Stand up – handboken audiobook svenska gratis
Stand up – handboken pa svenska pdf free download
Stand up – handboken på svenska pdf
Stand up – handboken on kindle
Stand up – handboken epub on ipad
Stand up – handboken svenska audiobook free
Stand up – handboken ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *