>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<ISBN-10:9789174618846
Språk:Svenska
Utgivningsdatum:2017-08-14
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 8371,32 KB

I Sveriges mäktigaste familjer möter vi miljardärerna som spelar i en egen division i svenskt näringsliv. Många av dem har utvecklat globala företag och skapat förmögenheter som ger makt och inflytande i det svenska samhället. I femton berättelser om företagen, människorna och pengarna får vi se hur det gick till när landets största förmögenheter växte fram.
Här möter vi familjeföretagen som har gjort skillnad och skapat stora värden: modehandlarna Persson som gjorde H&M till ett globalt modevarumärke, lågprisjägarna Kamprad som möblerade hem i hela världen och innovatörerna Rausing som vände upp och ner på livsmedelsindustrin med en pyramidformad mjölkförpackning.
Bland Sveriges mäktigaste familjer märks även skeppsredarna Olsson i Stenasfären, oljebaronerna Lundin och pionjärerna Stenbeck. Här möter vi också några verkliga doldisar, redardrottningen Ane Uggla och äventyraren Frederik Paulsen.
Framgångshistorierna kantas av kriser, konflikter och motstånd. Det är engagerande och inspirerande berättelser om företagsbyggande och en guldkantad tillvaro, som också skildrar livets skuggsidor och drömmar om revansch.
Författaren Anders Ström gör upp med några myter om ägande och resonerar kring Sveriges mäktigaste familjers betydelse för landet och svenskarna. Han reflekterar också över aktivt ägande, långsiktighet, arv, personliga drivkrafter, skatt, filantropi och de skilda världar vi lever i. I boken möter vi dessutom maktens söner och döttrar och de rika familjerna som försvann.

ANDERS STRÖM är författare och skribent med fokus på människor, ekonomi och investeringar. För Nordens största aktie- och fondmagasin, Aktiespararen, har han porträtterat många näringslivsprofiler – från Niklas Zennström till Donald Trump. På Lind & Co har han tidigare utkommit med Investeringsboken – Din guide till ekonomiskt oberoende.
”Deskriptiva delar blandas med analyser och slutsatser. Även om det finns annan litteratur med ungefär samma innehåll är detta livfulla och lättlästa berättelser om vårt lands främsta företagsgrupperingar och de som nu återfinns i ledningen av dem.” Ulf Viklund, BTJNedladdningar:596
Besök:794

Läs boken Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna pdf download
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna e-bok apple
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna bok pdf svenska
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna epub books download
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna las online bok
svenska Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna pdf
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna book online
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna book på svenska
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna audiobook svenska gratis
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna pa svenska pdf free download
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna på svenska pdf
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna on kindle
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna epub on ipad
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna svenska audiobook free
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *