>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2014-05-02
Språk:Svenska
ISBN-10:9789132162602
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 9464,29 KB

Sommaren 1943 ska Maja fylla 13 år. Hon bor med sin familj i ett litet samhälle i Värmland. Bara några mil bort, på andra sidan den norska gränsen, tas judiska familjer till fånga och skickas till koncentrationsläger i Tyskland. När Maja får två nya vänner den norska flickan Hilde och den judiske pojken Ben inser hon att kriget trots allt inte är speciellt långt bort. När de tre vännerna får höra att nazisterna är ute efter en motståndskvinna som kallas för Svarta Rosen bestämmer de sig för att göra vad de kan för att hjälpa till. Ett beslut som visar sig vara mycket farligare än de kunnat tro. Uppdraget är en bok om vänskap, mod och att göra det rätta även när det är svårt. Det är också en berättelse om en tid i Sverige som det inte har skrivits så mycket om tidigare.

”De kallar sig Svarta rosorna. Håll utkik efter deras emblem på bokpärmen. Det är också kännetecknet på en berättelse med omsorgsfull miljö- och tidsskildring, skriven med fingertoppskänsla för hur försiktigt man ska porträttera unga människor.”
-Arbetarbladet

”Den här boken var jättebra! Den var både -lärorik och spännande att läsa. Man ville aldrig sluta läsa.”
-Blekinge Läns Tidning

”Uppdraget är en viktig bok som ger en god -historisk inblick. Den är skriven på en lättillgänglig prosa och med levande -personporträtt som engagerar djupt. Här -diskuteras många frågor om mod och jämlikhet, lika brännande i romanens tid som nu.”
-Smålandsposten

”Styrkan är, som sagt, intrigen: här byggs ett krigs-äventyr som inte pågår i en fantasivärld utan som hade kunnat vara alldeles på riktigt. Det är just så här barn tänker och agerar.”
-Sundsvalls Tidning

”Detta är en fantastisk bok med en dödlig -spänning. Det tar inte en -sekund att slängas in i äventyret.”
-Kamratposten

”Det är bara att konstatera att Camilla -Lagerqvist har absolut gehör för att få -historisk tid att verka 100 % aktuell.”
-Tidningen Kulturen

”Det är en rafflande äventyrsbok som Camilla Lagerqvist har skrivit, kryddad med vanliga problem som kärlek, oroliga föräldrar och framför allt hunger, hunger, hunger. Tummen upp!”
barnungdomsbloggen.wordpress.comNedladdningar:289
Besök:939

Läs boken Uppdraget i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Uppdraget pdf download
Uppdraget e-bok apple
Uppdraget bok pdf svenska
Uppdraget epub books download
Uppdraget las online bok
svenska Uppdraget pdf
Uppdraget book online
Uppdraget book på svenska
Uppdraget audiobook svenska gratis
Uppdraget pa svenska pdf free download
Uppdraget på svenska pdf
Uppdraget on kindle
Uppdraget epub on ipad
Uppdraget svenska audiobook free
Uppdraget ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *