>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2016-03-22
Språk:Svenska
ISBN-10:9789127145856
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 4914,36 KB

”En måste-ha-bok för stadsodlaren som inte är så erfaren. En riktig pärla.”
Elle Decoration

”Kul, annorlunda och praktisk trädgårdsbok!”
Hus & Hem

Uteplatser, balkonger, tak och terrasser i stadsmiljö ofta är detta underutnyttjade ytor där en egen köksträdgård, en lummig lund eller en plats för vila kan skapas.

I den här boken får du läsa om hur du lyckas med din tak-, terrass- eller balkongodling. Här finns byggtips, beskrivningar, ritningar och råd om vad du ska tänka på när du planerar, odlar, inreder och bygger. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar.

Är balkongen mörk kan du exempelvis odla perenner som ormbunke och funkia för att få lummighet. Och smultron, ramslök och asiatiska bladgrönsaker som ätbart. Gassar solen odlar du istället chili, paprika och tomat och du planterar bambu i stora krukor för att skapa lummig rumslighet.

Förutsättningarna för odling på tak påminner om odling nära havet. Växter som trivs på en blåsig strand frodas ofta på tak som havtorn med sina goda bär och silverfärgade blad och den vackert blommande perennen strandtrift.

Att odla på en begränsad yta kräver lite mer planering än att odla på friland i jorden nere på marken. Men desto roligare blir det när man lyckats skapa en egen liten oas och ett eget ekologiskt kretslopp.

Boken är väldigt praktiskt uppbyggd och innehåller ett 15-tal skalenliga ritningar på projekt som miniväxthus, dagbädd, örttäppa, låda på hjul, fladdermusholk med flera.

Ulrika Flodin Furås är föreläsare, fotograf och trädgårdsskribent. Hon har tidigare gett ut boken Gatsmart odling (2012).

Mattias Gustafsson är landskapsarkitekt LAR/MSA, VD på URBIO och tongivande röst i frågor om landskapsarkitekturens roll i den hållbara staden.

”I Urban odling förvandlas underutnyttjade ytor till allt från kryddhyllor och örttäppor till miniväxthus och grönskande lådor på hjul.”
Buffé

”Även den som saknar stor trädgård kan odla. Men med en begränsad yta krävs det mer planering. Boken Urban odling är fylld med tips om hur du lyckas med odling på skuggiga balkonger, solstekta gårdar och blåsiga tak.”
Allers Trädgård

”Första hjälpen.”
Kupé

”Praktisk handledning för den som vill odla i stadsmiljö. Här finns byggtips, beskrivningar, ritningar och råd om vad du ska tänka på när du planerar, odlar, inreder och bygger, allt utifrån din odlingsplats specifika förutsättningar.”
Landskrona-Posten

”Det här är en modern bok som tar tillvara på underutnyttjade ytor vilket möjliggör att det ekologiska kretsloppet inte begränsas till dem som har villor. Boken är framtidsblickande inom statsodling.”
Kloka hemNedladdningar:262
Besök:932

Läs boken Urban odling : tak, terrass och balkong i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Urban odling : tak, terrass och balkong pdf download
Urban odling : tak, terrass och balkong e-bok apple
Urban odling : tak, terrass och balkong bok pdf svenska
Urban odling : tak, terrass och balkong epub books download
Urban odling : tak, terrass och balkong las online bok
svenska Urban odling : tak, terrass och balkong pdf
Urban odling : tak, terrass och balkong book online
Urban odling : tak, terrass och balkong book på svenska
Urban odling : tak, terrass och balkong audiobook svenska gratis
Urban odling : tak, terrass och balkong pa svenska pdf free download
Urban odling : tak, terrass och balkong på svenska pdf
Urban odling : tak, terrass och balkong on kindle
Urban odling : tak, terrass och balkong epub on ipad
Urban odling : tak, terrass och balkong svenska audiobook free
Urban odling : tak, terrass och balkong ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *