>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2012-10-06
Språk:Svenska
ISBN-10:9789127133969
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 7193,24 KB

Ved är en vetenskap och en passion.

Författaren Lars Mytting har sökt upp några av Norges kallaste trakter och tagit kontakt med vedeldare och vedhuggare. Han har stannat vid vägkorsningar, lyssnat efter motorsågsljud eller allra helst det stilla gnisslandet från en pensionär med bågsåg. Med humor, värme och fackkunskap gör han ett porträtt av en norsk vedeldartradition – en tradition som generation efter generation har fört vidare insikter om vilket slags trä som ger den bästa veden, hur veden ska staplas för att torka ordentligt och vilken slags eldstad som ger den bästa värmen.

Den här boken är en komplett informationskälla om ved. Lars Mytting har samlat erfarenheter från fullfjädrade vedeldare samt från en rad ledande forskare. Ved är späckad med fakta om inköp av ved, staplingsmetoder, torkning och eldning. Dessutom innehåller boken avsnitt om skogsskötsel, miljöaspekter, motorsåghistoria och olika sorters eldstäder.

Ved är en nyttig bok som ger värdefull insikt för alla som eldar med ved både för dem som handlar veden i säck eller hugger lite på fritiden, och de riktiga vedentusiasterna. Det finns mycket pengar att spara på att använda rätt eldstad och en korrekt eldningsmetod och glädjen över brasan blir ännu större.

I Norge har Ved blivit en försäljningssuccé med 100 000 försålda exemplar på kort tid. 

Den svenska utgåvan har anpassats efter svensk eldningstradition, en nödvändighet då norrmännen i huvudsak eldar i eldstäder av gjutjärn, medan få har kakelugnar som på norska heter just svenskeovn. Den svenska utgåvan innehåller 16 extra sidor med extrakapitel om kakelugnar och mer bildmaterial.

”Författaren går verkligen på djupet med veden, elden och livet och lämnar läsaren med vissheten att ved är både överlevnad, värme, omtanke och kärlek.”
Allt om trädgård
”Alltihop gör mig bara på så fantastiskt gott humör. På slutet finns dessutom ett kort stycke med rubriken Burning love som är så vackert och gripande att jag fick tårar i ögonen. Inte sedan Sven Olov Karlsson i romanen Italienaren har någon ens varit i närheten av att uttrycka lantlivets maskulina värme så rakt på.”
Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet
Norrmannen Lars Mytting har skrivit en märklig bok. Det är en knastertorr faktabok läsaren får veta allt som är värt att veta om ved. Sågning, stapling, torkning, eldning, val av trädslag och verktyg allt detta avhandlas vetenskapligt och noggrant. Men det är också en bok som glöder av poesi, humor, filosofiska tankar och människoöden som hämtade ur en roman av Torgny Lindgren. Lars Mytting är på jakt efter vedeldningens själ. … Köp den, läs den, ge bort den i julklapp det här är en underbar bok. Och håller du inte med mig kan du stoppa den i brasan.”
Östgöta Correspondenten

”… en bok som värmer i vinterkylan… Med sina kalla fakta om träslagens kilowattvärden, poetiska Knut Hamsun-citat och kuriosa som att en tolvåring uppfann timmersaxen, kan den verka för udda för att kunna nå ut. Men tvärtom. Just därför fick den upp luckan till den nordiska folksjälens eldstad.”
Expressen
”En suverän bok.”
Per Göthlin, Friluftsliv

”Ved-nördarnas bibel. Det man inte får veta om ved i den norska storsäljaren av Lars Mytting är inte värt att veta. Men trots att Ved är den nördigaste av böcker är det ändå välbefinnande som infinner sig när man läser den. Det är faktiskt riktigt spännande …”
Lisa Åberg, Ljusdals-Posten

”En känsloventil för Clas Ohlson-männen. Överhuvudtaget är det mycket uppfriskande att läsa Ved. Och sporrande.”
Ronnie Sandahl, AftonbladetNedladdningar:237
Besök:878

Läs boken Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ pdf download
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ e-bok apple
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ bok pdf svenska
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ epub books download
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ las online bok
svenska Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ pdf
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ book online
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ book på svenska
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ audiobook svenska gratis
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ pa svenska pdf free download
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ på svenska pdf
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ on kindle
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ epub on ipad
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ svenska audiobook free
Ved : allt om huggning, stapling och torkning – och vedeldningens själ ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *