>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
ISBN-10:9789127149090
Utgivningsdatum:2017-01-07
Format:.pdf.mobi.epub.fb2.doc.ibooks.txt
Filstorlek: 3343,33 KB

”Vegetarianen” belönades 2016 med det internationella Man Booker-priset och blev Han Kangs genombrott utanför hemlandet Sydkorea. Det är en lyrisk berättelse i tre akter, som rör sig mellan realism, surrealism och allegori.

Yeong-hye är en tystlåten kvinna i ett traditionellt äktenskap i Sydkorea. Hon har aldrig gjort uppror, men så börjar hon drömma om blod och brutalitet, om kroppar och kött. En dag bestämmer hon sig: hon måste bli vegetarian.
Människorna i hennes liv, hennes make, svåger och syster, vägrar att acceptera beslutet, och hennes envishet sätter igång en spiral av tvång och våld. Kampen står inte bara kring hennes kropp och vad hon väljer att äta, utan handlar om hennes sexuella och intellektuella frihet. Vad
händer med den som ständigt måste föra en kamp mot tillvaron? Vilka medel står till buds och när når en människa bristningsgränsen? Våldet som Yeong-hyes protest släpper lös tar sig in i henne själv, börjar arbeta emot henne. På andra sidan metamorfosen råder inte längre rationaliteten.

”Vegetarianen” är en andlöst vacker och mörk berättelse om begär och förvandling, makt och motstånd.

Han Kang är född 1970 i Kwangju och flyttade till Seoul vid tio års ålder. Hon debuterade som poet. ”Vegetarianen” utkom 1997 och i engelsk översättning 2015. Hon är flerfaldigt
prisbelönt, både i hemlandet och i Europa. På svenska är ”Levande och döda” tidigare utkommen (2016)

Vad sker egentligen med Yeong-hye? Det är en öppen fråga genom hela den märkligt suggestiva och upprörande romanen. // Alla tolkningar är möjliga i Han Kangs imponerande konkreta och sinnliga gestaltning av ett inre skeende vi bara kan se utsidan av.
Pia Bergström, Aftonbladet

Det här är en bok som förändrar läsarens tänkande. Från början är handlingen hyfsat sansad. Yeong-hye har levt precis som kvinnor förväntas, som god, tillbakadragen och prydlig hustru. När hon plötsligt blir vegetarian förändras allt.
Aase Berg, Dagens Nyheter

Redaktionens favorit! Vi läser

Det räcker med att läsa de två första meningarna för att bli fast.
Rakel Chukri, Sydsvenskan

Sydkoreanska författaren Han Kang framstår som en av de mest fascinerande författarna i världen just nu. // Han Kangs förra bok på svenska, ” Levande och döda”, kom i höstas, och jag tyckte den var en av årets allra bästa. Jag kan nog utan tvekan säga att Vegetarianen är några klasser bättre. Den gör så radikala saker med romanformen att det bara kan kallas häpnadsväckande. // det här är en helt briljant roman. Om jag får läsa något bättre i år skulle jag bli oerhört överraskad.
Björn Kohlström, Jönköpings-Posten

”En unik berättelse med poetiska och mystiska inslag. Så tragisk. Så stark. Så häftig!
Bodil Juggas, Arbetarbladet

Vegetarianen är en drömsk Kafkaliknande saga om liv och död, om makt och sexualitet, som slår rot i kroppen och verkar på ett djupare plan.
Jenny Lindh, M Magasin

Han Kangs språk är skarpt och berättandet koncist. Det oberörda lugn med vilket Yeong-hye hävdar sig är plågsamt kontrasterat mot det motstånd hon drivs till när hennes ord inte respekteras, som när fadern försöker tvinga en köttbit in i hennes mun
Ingrid Bossedal, Göteborgs-Posten

Romanen är en upplevelse, på en gång brutal och subtil, och jag hoppas få läsa fler av Han Kangs mörka, förtvivlade, nödvändiga verk på svenska.
Martina Lowden, SR Kulturnytt

En av Asiens mest intressanta författare just nu
Yukiko Duke, Vi läser

»Sensuell, provocerande och våldsam en oförglömlig upplevelse.«
THE GUARDIANNedladdningar:555
Besök:838

Läs boken Vegetarianen i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Vegetarianen pdf download
Vegetarianen e-bok apple
Vegetarianen bok pdf svenska
Vegetarianen epub books download
Vegetarianen las online bok
svenska Vegetarianen pdf
Vegetarianen book online
Vegetarianen book på svenska
Vegetarianen audiobook svenska gratis
Vegetarianen pa svenska pdf free download
Vegetarianen på svenska pdf
Vegetarianen on kindle
Vegetarianen epub on ipad
Vegetarianen svenska audiobook free
Vegetarianen ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *