>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Utgivningsdatum:2018-01-13
ISBN-10:9789127152168
Språk:Svenska
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 4148,24 KB

Följ med multikonstnären Cilla Ramnek till elva olika verkstäder, alla lika magiska platser var och en på sitt sätt. Vi besöker bland annat korgmakare Erica Larsson. Ericas farfar samarbetade med Josef Frank och än idag är det Larsson Korgmakare som tillverkar de rottingmöbler som ritats av Frank och som säljs på Svenskt Tenn. Besök görs också hos syskonen Renée och Niclas Kuhn fjärde generationens konstglasmästare, vars farfarsfar gesällvandrade genom Tyskland i slutet av 1800-talet för att så småningom hamna i Stockholm där han etablerade ett konstglasmästeri.

Cilla besöker också Norrbacka Tryckeri, Brunells Konstsmide, E. Pettersson Konstgjuteri och Dramatens dekorateljéer, och man blir lika betagen varje gång. De patinerade miljöerna skapar en atmosfär av historia, gediget kunnande och beredskap att praktiskt gripa sig an både större och mindre projekt. Flera av hantverkarna är så kallade mästare, med traditioner i den egna familjen flera generationer tillbaka.

Vi får höra historier om specialritade rottingstolar för badhus på femtiotalet, damma av lampetter som skulle till en cirkus men aldrig hämtades av kunden, bläddra bland akvarellmålade ritningar och titta på grönmönstrade blyinfattade fönster på väg att monteras i Stadshuset.

Cilla Ramnek är konstnär och kreatör. Hon formger, undervisar, handleder, inreder, kurerar utställningar, stylar och har haft egna utställningar i Stockholm, Paris, Tokyo och Moskva. Cilla har också skrivit fera böcker, senast Från ateljén, en bok om att göra (2015).Nedladdningar:315
Besök:732

Läs boken Verkstäder i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Verkstäder pdf download
Verkstäder e-bok apple
Verkstäder bok pdf svenska
Verkstäder epub books download
Verkstäder las online bok
svenska Verkstäder pdf
Verkstäder book online
Verkstäder book på svenska
Verkstäder audiobook svenska gratis
Verkstäder pa svenska pdf free download
Verkstäder på svenska pdf
Verkstäder on kindle
Verkstäder epub on ipad
Verkstäder svenska audiobook free
Verkstäder ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *