>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
ISBN-10:9789127152052
Utgivningsdatum:2018-01-20
Format:pdf.epub.mobi.ibooks.mp3.ogg.txt.rtf.doc
Filstorlek: 2455,63 KB

Till boken finns en lärarhandledning och tillhörande arbetsuppgifter skriven av lärarna Johanna Martinez Conde och Anna Windirsch. Ladda ned lärarhandledningen här.

»Vi duschades och håret rakades av.
Det var sista gången jag såg mamma och mina yngre systrar Magdalena och Judith.
Mamma var 41 år då. Mina systrar var 14 och 12 år.«
Elisabeth Kischinowsky

I serieform gestaltas sex människors vittnesmål om Förintelsen. Några av dem som var barn då lever ännu och kan berätta om hur det var. Vad som hände dem och deras familjer. Vad de kände. Hur de överlevde. Vad de förlorade. De berättar om undernäring, missad skolgång, familjer som slits isär och första mötet med Sverige och hur man fortsätter leva, trots allt. Jessica Bab Bonde och Peter Bergting har med de överlevandes berättelser som grund skapat en angelägen och viktig bok.

Det visuella berättandet gör boken lättillgänglig, trots det svåra ämnet. Förutom vittnesmålen finns en tidslinje, en ordlista och en lärarhandledning. En bok som öppnar upp för samtal om det allra svåraste: om flykt, krig, antisemitism och främlingsfientlighet. Den passar barn och ungdomar från ca 11 år och upp.

Jessica Bab Bonde lever ett judiskt liv i Stockholm med sin familj. Tillvaron i Stockholm är en direkt följd av tidigare generationers flykt undan förföljelse. Hon arbetar som litterär agent och har många års erfarenhet av marknads- och kommunikationsarbete inom förlagsbranschen.

Peter Bergting är en prisbelönt serieskapare, illustratör och författare. Förutom seriealbum och fantasyillustrationer har Peter bland annat gjort omslag till böcker av J.K. Rowling och J.R.R. Tolkien.

Lättillgängligheten, autenticiteten och den konstnärliga gestaltningen ger det här seriealbumet en alldeles egen vikt och väsentlighet. Helhetsbetyg: 5/5 Gunnar Åberg, BTJ-häftet nr 6, 2018.

De personliga historierna är så väl berättade, det känns som om någon satt bredvid och berättade för just mig. Man lever sig verkligen in i allas livsöden och det är en text som känns rent fysiskt. Eva Wahlström, Kristianstadsbladet.

”Bilderna fyller i med det som knappt kan uttalas … Peter Bergtings bilder ger en fysisk känsla av kyla, mörker och hopplöshet. De väjer inte för någonting.” Dan Hallemar, ExpressenNedladdningar:243
Besök:779

Läs boken Vi kommer snart hem igen i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Vi kommer snart hem igen pdf download
Vi kommer snart hem igen e-bok apple
Vi kommer snart hem igen bok pdf svenska
Vi kommer snart hem igen epub books download
Vi kommer snart hem igen las online bok
svenska Vi kommer snart hem igen pdf
Vi kommer snart hem igen book online
Vi kommer snart hem igen book på svenska
Vi kommer snart hem igen audiobook svenska gratis
Vi kommer snart hem igen pa svenska pdf free download
Vi kommer snart hem igen på svenska pdf
Vi kommer snart hem igen on kindle
Vi kommer snart hem igen epub on ipad
Vi kommer snart hem igen svenska audiobook free
Vi kommer snart hem igen ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *