>>> LADDA NER E-BÖK / LÄSA PÅ NÄTET <<<Språk:Svenska
ISBN-10:9789147110391
Utgivningsdatum:2014-04-24
Format:.epub.mobi.pdf.djvu.txt.fb2.ibooks.lit.kindle.mp3.ogg
Filstorlek: 5795,73 KB

Nu kommer uppföljaren till populära Fröken Europa. Kristin, Billy, Serkan och alla de andra har börjat i åk 6 och nu har de bestämt sig. De ska tillsammans ta reda på vad som hände med Eva. De kallar sig för Världsklass!

Läs mer
VÄRLDSKLASS
Fortsättningen på succén Fröken Europa!
Världsklass är den spännande fortsättningen på Fröken Europa. Nu handlar det om globala frågor som rättvisa, miljö och hållbar framtid. Men också om hur det känns att vara kär, vara kompisar eller ovänner. Den nye läraren Ruben ställer till det för eleverna när han vägrar undervisa om världen på ett traditionellt sätt. Han vill i stället att de ska arbeta med frågor som handlar om hållbar utveckling.
I Kerstin Gavanders andra skönlitterära bok om Kristin, Billy och alla andra får vi följa med i jakten på sanningen om Eva. Vad hände? Vart tog hon vägen? Vi får också en bra inblick i vad som egentligen menas med hållbar utveckling.
FRÖKEN EUROPA
Skönlitteratur som väver in kunskaper om länder i Europa
Fröken Europa är en skönlitterär berättelse som på ett naturligt sätt väver in kunskaper om länder i Europa. Med denna bok vann Kerstin Gavander en stor pristävling år 2003 som utlystes av Liber, Läsrörelsen och Lärarförbundet.
Fröken Europa är en magisk och spännande berättelse om elever som reser i tid och rum i Europa. Scener från vardagen i klassrummet blandas med mystiska utflykter i tid och rum – ett inslag i den hemlighetsfulla lärarinnan Evas sätt att undervisa.
Diskussionsfrågor till Fröken Europa finns att ladda ned kostnadsfritt.
Ulrika Johansson på Fridtunaskolan i Linköping:
Så här jobbade vi med ”Fröken Europa” i min klass!
Vi började i höstas. Jag har 29 stycken år 5-elever. Jag försökte få klassrumsstämningen lite magisk till första lektionen genom att mörklägga klassrummet, tända ljus och klä mig i långklänning precis som fröken i boken. Runt halsen hade jag en stor, gammal nyckel i blått band.
Varje fredag läste vi högt ur boken och stämningen var väldigt mysig. Barnen var förväntansfulla och extra stilla och koncentrerade. Jag läste högt och eleverna fick följa med i texten eller måla och skriva i en röd ritbok som jag smyckat med en glittrande etikett där barnen fick skriva sitt namn. Många barn gillade att rita och skriva om landet som vi ”besökte”.
När boken var slut fick eleverna välja var sitt europeiskt land som de ville åka till och sedan fick de själva skriva ett kapitel i samma stil som i ”Fröken Europa”. Jag tog kopior på elevernas berättelser för de var så härligt fantasifulla att jag ville behålla dem som minnen.
Vi lärde oss mycket om Europa och hade jättetrevliga diskussioner. Det var ett suveränt material att arbeta med och barnen var så stolta och glada när de fick ta hem boken och det röda magiska Europa-häftet. Jättekul!

Om författarna
Författaren Kerstin Gavander kommer ursprungligen från Karlshamn i Blekinge. Hon är lärare i svenska, engelska och samhällsorienterande ämnen och har arbetat som lärare i 18 år, från norra Botkyrka till Östermalm. Kerstin Gavander har skrivit flera skönlitterära böcker för barn mellan 9 och 13 år, till exempel Vinterkarusellen och Lyckosnurran.
Läs mer om Kerstin Gavander på hennes egen hemsidaNedladdningar:551
Besök:744

Läs boken Världsklass i elektronisk form. Ett stort val. Vi har gratis!

Taggar:
Världsklass pdf download
Världsklass e-bok apple
Världsklass bok pdf svenska
Världsklass epub books download
Världsklass las online bok
svenska Världsklass pdf
Världsklass book online
Världsklass book på svenska
Världsklass audiobook svenska gratis
Världsklass pa svenska pdf free download
Världsklass på svenska pdf
Världsklass on kindle
Världsklass epub on ipad
Världsklass svenska audiobook free
Världsklass ljudbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *